07/06/2012

La Direcció General de Joventut i el CNJC impulsen la reorganització del sistema documental i d’arxiu d’aquesta entitat

El projecte s’emmarca en el conveni de col·laboració que preveu el tractament i la difusió dels fons documentals generats pel moviment juvenil de Catalunya.

La Direcció Generalde Joventut (DGJ), en col·laboració amb el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), ha reorganitzat durant els darrers mesos el sistema de gestió documental i l’arxiu del CNJC i també de la Fundació Triangle Jove (entitat que integra els consells nacionals de joventut de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià). El projecte s’ha materialitzat en la redacció d’un manual d’arxiu i en l’adaptació del quadre de classificació documental corporatiu de la Generalitat a les especificitats del Consell i, en versió reduïda, de la Fundació Triangle Jove.
 
Atesa la forma jurídica del CNJC (entitat de dret públic de base associativa amb personalitat jurídica pròpia), el nou quadre de classificació li permetrà alinear-se amb el sistema general de gestió de la documentació a l’administració catalana, de manera que se’n pugui garantir posteriorment la conservació dins el sistema d’arxius de la Generalitat.
 
També s’ha realitzat una tasca continuada de formació i assessorament, el redisseny d’alguns processos administratius i la implantació d’una nova estructura de carpetes al directori informàtic de l’entitat, així com accions complementàries com endreçar la documentació en paper, inventariar l’arxiu físic i ordenar la biblioteca i l’hemeroteca. El treball s’ha desenvolupat gràcies a la convocatòria d’una beca de col·laboració per a tractaments arxivístics de fons documentals produïts per les entitats juvenils catalanes, tutoritzada des del Servei de Documentació i Arxiu de la DGJ. La beca ha tingut una durada de deu mesos.
 
“El projecte, a través de la formació i l’assessorament, dóna instruments al CNJC i a les entitats juvenils per a la gestió i el tractament de la documentació amb voluntat de preservar-la”, ha declarat el director general de Joventut, Toni Reig.
 
En virtut del ‘Conveni de col·laboració en matèria de documentació del moviment juvenil de Catalunya’ (2002), entre la DGJ, el CNJC i l’Arxiu Nacional de Catalunya, l’òrgan responsable de les polítiques de joventut de la Generalitat es compromet a establir els criteris de conservació, gestió i tractaments de documents per tal de facilitar al moviment juvenil de Catalunya l’adequada conservació dels seus arxius. Com a resultat d’aquest acord, el fons històric del CNJC des del 1979 al 1999, ja està custodiat a l’Arxiu Nacional de Catalunya, formant part del patrimoni documental català.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.