Actualitat

15/01/2013

La inclusió social a través de l'associacionisme juvenil, al Diàleg Estructurat

Comença un nou cicle del Diàleg Estructurat durant tres presidències.

Encetem un nou cicle del Diàleg Estructurat durant un trio de presidències. En primer lloc sota la presidència irlandesa, i posteriorment amb les presidències de Lituània i Grècia. El tema que es treballarà durant aquestes tres presidències serà "la inclusió social de la joventut". La temàtica per aquest semestre, presidit per Irlanda, és "la inclusió social a través de l'associacionisme juvenil".

 

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya està involucrat des de fa un temps al grup de treball estatal sobre el Diàleg Estructurat a nivell europeu. Aquest és un procés de concertació social entre les institucions comunitàries i la societat civil dels diferents estats membres. Aquest procés s’estructura a través de les presidències de torn semestrals de la UE, durant les quals s’agafa una temàtica comuna per un període de divuit mesos. En cadascun d’aquests semestres es proposa un ítem més concret per treballar. Així, es desenvolupa un procés de consulta estatal a través de les entitats juvenils amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de joves possible. Les conclusions d’aquestes consultes es porten a una conferència europea on hi són representades les entitats i els governs. Del debat entre aquests agents surten unes recomanacions que es fan arribar al Consell i la Comissió Europea per tal que es puguin materialitzar en polítiques o normatives comunitàries. (Aquí trobareu més informació sobre el funcionament del procés del diàleg estructurat).

Des del CNJC considerem estratègic tot aquest procés, ja que és una manera de poder incidir en les polítiques europees sobre joventut. El procés contempla només la participació dels Estats i és per això que per tal de garantir que la veu de les entitats i la joventut catalana se senti en aquest procés col·laborem amb el Consell de la Joventut d’Espanya (CJE) per tal de poder articular les nostres propostes i la nostra participació en el procés. El qüestionari que us presentem està elaborat per tal que les dades a nivell de Catalunya puguin ser agregades amb les de la resta de l'estat. 

Us animem a contestar el qüestionari i a fer-ne difusió entre els vostres socis i sòcies. Les respostes serviran per poder plantejar una sèrie de conclusions amb el grup de treball estatal que posteriorment es portaran a la conferència europea. El qüestionari estarà obert fins el dia 3 de febrer de 2013.

 
CONTESTAR L'ENQUESTA
 
 
Resultats i conclusions de l'anterior fase:
 
A continuació podeu consultar els resultats i les conclusions de l'anterior fase del Diàleg Esctructurat (3a Fase del 2n Cicle) sobre participació i inclusió social dels joves amb orígens migratoris (els documents europeus estan en anglès):

 
Resolució del Consell d'Europa sobre tot el 2n Cicle:
 
Per últim, podeu consultar la resolució del Consell d'Europa sobre tot el 2n Cicle del Diàleg Estructurat sobre participació juvenil: 

 

Subscriu-te!