17/01/2012

La Plataforma Prou Retallades presenta un memorial de greuges

Denuncia les polítiques de la Generalitat i convoca diverses manifestacions el 28 de gener.

Les organitzacions socials que formen part de la Plataforma Prou Retallades, entre les quals hi ha el CNJC, han presentat un memorial de greuges denunciant les polítiques que el Govern de la Generalitat situarà en la proposta de pressupostos per a l’any 2012. En la roda de premsa que es va celebrar ahir i en la qual va participar el Consell, la plataforma va dir que aquestes polítiques són un atac a l’actual model d’Estat del Benestar. Així, segons la Plataforma Prou Retallades les polítiques suposen retallades indiscriminades i increments de preus que perjudiquen fonamentalment les classes populars.

Manifestacions arreu del territori

Davant d’això, el dissabte 28 de gener ha convocat diverses mobilitzacions arreu del territori. A Barcelona, en coordinació amb el Fòrum Social Català,es farà una manifestació a les 17h a Rambla Catalunya amb Ronda Universitat amb el lema "No a la dictadura financera. Aturem les retallades". A Tarragona la manifestació serà a les 17.30h a l’Estàtua dels Despullats, a Girona a les 12h a la plaça de la Independència i a Lleida a les 17.30h a la plaça Ricard Vinyes.
 
Al memorial de greuges, la plataforma reclama el reconeixement del dret a la  protecció de la salut igual per a tothom; una educació pública, equitativa i de qualitat; uns serveis públics amb ocupació de qualitat i al servei de les persones; el dret a l’emancipació juvenil i al treball digne per als joves, i el dret a una vida digna per a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

La Plataforma Prou Retallades vol promoure el memorial de greuges per denunciar que el Govern de la Generalitat utilitza el missatge de la manca de recursos i la necessitat de les retallades per, segons la plataforma, encobrir “una clara estratègia de desmantellament dels serveis públics, afavorir els interessos privatitzadors de determinats grups econòmics i mercantilitzar aquests serveis”.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.