27/07/2011

L'Ajuntament de Palma tanca tres casals de joves municipals

El Consell de la Joventut de les Illes Balears lamenta que es deixi sense cobertura el 60% de la ciutat.
Fins al mes de juny a Palma hi havia una xarxa municipal de Casals de joves formada per sis instal·lacions i un centre d’informació jove distribuïts geogràficament. Amb un mes han tancat les portes de manera indefinida els casals de Ciutat antiga, Casal ponent i Casal nord.

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) lamenta i denuncia que "el tancament d’aquests espais deixa sense cobertura a la població jove de més de la meitat del territori de Palma i els priva de serveis dirigits a la joventut, com la informació jove, programes de prevenció, assessories específiques, punts de reunió, tallers".

Aquest tipus d’instal·lacions donen cobertura, serveis i resposta a necessitats del jovent durant el seu temps lliure. Per això que durant l’estiu, època on els joves en general disposen de més temps lliure, aquests tipus de servei tenen molt de sentit i importància. I el fet de que aquestes instal·lacions siguin gestionades per entitats sense ànim de lucre especialitzades en joventut, dóna encara més valor a la tasca que es promou, a partir d’un projecte educatiu del centre.

Es treballa la prevenció, s’ofereix informació jove que facilita l'emancipació dels joves, la transició i la seva inclusió al món adult amb més garanties. També es promou i s’impulsa l’autoorganització d’activitats i autogestió de projectes.

Per tot plegat, "no voldríem que el tancament d’aquests serveis es convertís amb una dinàmica de supressió de serveis dirigits a la joventut per part de les administracions, tenint en compte que el col·lectiu de la joventut ja és de per sí un sector de la població amb moltes dificultats i que pateix, un poc més que resta de societat, la falta de treball, la falta d’oportunitats de formació, d’emancipació, d’alternatives d’oci, de construcció de projecte vital, entre altres", afirma el CJIB.

Des del Consell de la Joventut de les Illes Balears es demana a l’Ajuntament de Palma, en concret, que destini els recursos necessaris i agilitzi el màxim la reobertura dels casals. En aquest sentit, també es demana a la resta d’administracions públiques que reforcin els serveis
dirigits a la joventut.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.