Actualitat

27/07/2011

L'Ajuntament de Palma tanca tres casals de joves municipals

El Consell de la Joventut de les Illes Balears lamenta que es deixi sense cobertura el 60% de la ciutat.
Fins al mes de juny a Palma hi havia una xarxa municipal de Casals de joves formada per sis instal路lacions i un centre d鈥檌nformaci贸 jove distribu茂ts geogr脿ficament. Amb un mes han tancat les portes de manera indefinida els casals de Ciutat antiga, Casal ponent i Casal nord.

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) lamenta i denuncia que "el tancament d鈥檃quests espais deixa sense cobertura a la poblaci贸 jove de m茅s de la meitat del territori de Palma i els priva de serveis dirigits a la joventut, com la informaci贸 jove, programes de prevenci贸, assessories espec铆fiques, punts de reuni贸, tallers".

Aquest tipus d鈥檌nstal路lacions donen cobertura, serveis i resposta a necessitats del jovent durant el seu temps lliure. Per aix貌 que durant l鈥檈stiu, 猫poca on els joves en general disposen de m茅s temps lliure, aquests tipus de servei tenen molt de sentit i import脿ncia. I el fet de que aquestes instal路lacions siguin gestionades per entitats sense 脿nim de lucre especialitzades en joventut, d贸na encara m茅s valor a la tasca que es promou, a partir d鈥檜n projecte educatiu del centre.

Es treballa la prevenci贸, s鈥檕fereix informaci贸 jove que facilita l'emancipaci贸 dels joves, la transici贸 i la seva inclusi贸 al m贸n adult amb m茅s garanties. Tamb茅 es promou i s鈥檌mpulsa l鈥檃utoorganitzaci贸 d鈥檃ctivitats i autogesti贸 de projectes.

Per tot plegat, "no voldr铆em que el tancament d鈥檃quests serveis es convert铆s amb una din脿mica de supressi贸 de serveis dirigits a la joventut per part de les administracions, tenint en compte que el col路lectiu de la joventut ja 茅s de per s铆 un sector de la poblaci贸 amb moltes dificultats i que pateix, un poc m茅s que resta de societat, la falta de treball, la falta d鈥檕portunitats de formaci贸, d鈥檈mancipaci贸, d鈥檃lternatives d鈥檕ci, de construcci贸 de projecte vital, entre altres", afirma el CJIB.

Des del Consell de la Joventut de les Illes Balears es demana a l鈥橝juntament de Palma, en concret, que destini els recursos necessaris i agilitzi el m脿xim la reobertura dels casals. En aquest sentit, tamb茅 es demana a la resta d鈥檃dministracions p煤bliques que reforcin els serveis
dirigits a la joventut.

Subscriu-te!