24/11/2016

Lamentem el nou veto del Congrés per rebaixar l’edat de vot als 16 anys

La proposició de llei va ser tombada dimarts amb 173 vots en contra i 167 vots a favor. L’absència de 5 diputats/des favorables a la proposta i dos de contraris ha impedit un empat tècnic en la votació. Des del CNJC lamentem que el Congrés dels Diputats impedeixi que els joves de 16 a 18 anys també puguin votar, una reclamació històrica del jovent associat català i europeu. Els vots a favor del PSOE, Unidos Podemos, ERC, PDECat i EH-Bildu no han estat suficients per fer prosperar la proposta davant els vots en contra de PP, Ciutadans, PNV i Coalició Canària.

La rebaixa de l’edat del sufragi permet implicar el màxim de gent possible en la presa de decisions col·lectives, millorar l’educació en hàbits cívics i democràtics, i situar les problemàtiques juvenils al centre de l’agenda política i electoral. També suposa un rejoveniment de la classe política, tal i com passa a països com Àustria, que va establir aquest dret l’any 2007. Des del CNJC considerem que és fonamental establir el dret a vot als 16 per assegurar que les persones joves esdevinguin ciutadanes plenes. Creiem que no té sentit que estiguin obligades a pagar impostos quan aconsegueixen una feina, puguin casar-se o tenir responsabilitats penals però, en canvi, no puguin escollir els i les seves representants.

Des del CNJC seguirem treballant, incidint i sensibilitzant sobre la importància de rebaixar l’edat de vot. Un neguit que compartim amb altres organitzacions juvenils europees i consells nacionals de joventut.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.