30/09/2011

L'explicació del Govern al malestar per les subvencions a entitats juvenils

El CNJC es va reunir amb el director general de Joventut de la Generalitat per atendre les explicacions a les queixes.
A finals de juliol, el CNJC va enviar una carta al director general de Joventut, Toni Reig, al conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, i al president de la Generalitat, Artur Mas amb una sèrie de consideracions sobre la convocatòria de subvencions per a entitats juvenils. Enteníem que les noves característiques afegien complicacions i dificultats a la ja delicada situació en què es troben moltes entitats del país [v. fixter adjunt].

Aquest dimecres, 28 de setembre, vam tornar a parlar amb el director general de Joventut sobre aquestes qüestions, i ens va informar del següent:

Partida de béns immoblobles: 
Aquesta partida es va eliminar de la convocatòria, es diu que per prioritzar l’estructura i l’activitat. En canvi, en els convenis interdepartamentals sí que s’ha mantingut. Aquesta partida, però, de cara a l’any que ve tampoc no es convocarà.
 
Partida activitats: 
A la carta el CNJC deia que havia disminuït un 33% en relació a l’any anterior. Se’ns diu, però, que aquestes dades no són correctes, perquè primer va sortir un import que representava el 35% del que havia sortit en total l’any anterior, però que més endavant es va ampliar.
 
També se'ns explica que en la partida d’activitats s’ha primat més la qualitat que la quantitat. S’han creat quatre franges de quantia, els projectes que han arribat a Joventut s’han puntuat en quatre categories i cada catagoria estava assignada a una d’aquestes franges.
 
D'altra banda, algunes entitats han deixat de rebre convenis de reconeixement i han passat a rebre subvencions per activitats.
 
En quant a les joventuts polítiques, s’han aplicat els criteris de representatibitat parlamentària a l’hora d’atorgar les quanties.
 
Se’ns informa que es preveu que l’any 2012 continuï essent dolent i, per tant, les partides en principi aniran a la baixa. També els convenis baixaran entre un 7 i un 9% i es subvencions d’activitats està previst que baixin entre un 6 i un 7%.

Terminis subvencions:
S’està treballant perquè l’any vinent la convocatòria de les subvencions es publiqui com a molt tard al febrer. Hi hauria un mes per presentar les sol·licituds i es resoldrien cap al juny. Es tindria fins al febrer del 2013 per fer la justificació.
 
Justificació i pressupost: 
Es preveu que aquest any finalment hi hagi un desviament del 30% i, per tant, no calgui justificar el 100%. S’està treballant perquè de cara a les subvencions de l’any vinent hi hagi un termini per reformular el pressupost, abans que es resolgui. Pel que fa a factures, Joventut està mirant que es pugui funcionar aportant les factures originals i ells compulsar les fotocòpies, per tant, l’entitat es podria quedar les factures originals.
 
Terminis de pagament:
Es demana que siguin puntuals, però depenen del Departament d’Economia. El CNJC proposa que a través de l’Institut Català de Finances es puguin oferir a les entitats crèdits a interès 0.

Documents adjunts 
AdjuntMida
PDF icon consideracions CNJC subvencions24.89 KB

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.