Actualitat

25/01/2017

L'Hospitalet de Llobregat aprova una moció per reclamar el dret de vot als 16 anys

Des del CNJC celebrem que el ple municipal de l’ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat aprovés ahir una moció a favor de rebaixar l’edat de vot. El text demana a les administracions catalanes i espanyoles que es modifiqui la llei electoral per assolir aquesta fita. 

La moció va comptar amb els vots a favor de 6 dels 8 grups municipals: PSC, ICV-EUA-P, ERC (grup impulsor de la moció), PdeCat, CUP-PA i 2 no adscrits. Al ple hi van assistir representants dels grups locals de JERC, JNC i JSC com a mostra de suport.  

Vot als 16 anys, coherència i salut democràtica
 
Rebaixar l’edat de sufragi és una reivindicació històrica del CNJC que el Congrés dels Diputats ha debatut i sotmès a votació en tres ocasions durant els darrers mesos. Davant d’aquesta situació, creiem imprescindible el posicionament dels consistoris.

Als 16 anys les persones joves han completat l’educació secundària obligatòria i adquirit gran part dels seus drets i deures com a ciutadanes –treballar, emancipar-se, casar-se i assumir responsabilitats penals-. Per tant, no té cap sentit que no puguin exercir el dret a vot.
 
La rebaixa de l’edat del sufragi també és fonamental per evitar la creixent marginació de la joventut en el procés polític davant del progressiu envelliment de la població. Reduir l’edat de vot també fomentaria l’interès del jovent per la política i la participació en la vida democràtica.

Subscriu-te!