21/06/2017

Lleida acull un acte de sensibilització per la causa sahrauí el 28 de juny

Dimecres 28 de juny organitzem, juntament amb altres entitats, un acte de sensibilització a Lleida centrat en el conflicte del Sàhara Occidental. L’esdeveniment tindrà lloc a partir de les 18:30 h al Centre de Recursos Juvenils La Palma.

L'acte comptarà amb la projecció del documental "Fusells o Pintades, la lluita no violenta del poble sahrauí", de Jordi Oriola i un debat posterior on intervindran activistes de Sàhara Ponent, Federació ACAPS, el projecte LAONF i Sàhara Dempeus, així com una persona d'origen sahrauí, que explicarà la realitat que es viu al Sàhara Occidental en primera persona.

Un dels objectius d’aquesta activitat és acostar el conflicte que es viu al Sàhara Occidental al jovent per tal de fomentar la seva implicació en col·lectius i entitats que fan activisme i sensibilització al voltant de la causa sahrauí. En aquest sentit, durant l’acte es convidarà al jovent a participar en la Guerrilla Comunicativa. La Guerrilla és un espai virtual de coordinació que impulsa campanyes a través de les xarxes socials per trencar el buit informatiu als mitjans de comunicació catalans i espanyols. La primera iniciativa impulsada per aquesta Guerrilla va ser la campanya #CridemPelSàhara, que durant el mes de maig va visibilitzar amb èxit la causa sahrauí.

L'acte està  impulsat per Sàhara Dempeus, el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), el Consell Local de la Joventut de Lleida (CLJL), l’Ajuntament de Lleida i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD) amb l’objectiu de continuar amb la tasca de sensibilització del conflicte sahrauí i apropar els col·lectius i projectes de cooperació internacional a la societat lleidetana.

Tràiler del documental

Trailer FUSELLS O PINTADES (català) from Transforma Films on Vimeo.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.