Actualitat

03/02/2014

Més de cinquanta joves reflexionen sobre les desigualtats de gènere

La 7a Àgora Jove ha tingut lloc aquest cap de setmana a Lleida amb el lema "Desterrant desigualtats: Joves lliures de violències masclistes i discriminacions de gènere".

Més d'una cinquantena de joves han reflexionat sobre les desigualtats de gènere i les discriminacions per raons d'orientació sexual aquest cap de setmana a Lleida en el marc de la 7a Àgora Jove que duia per lema: “Desterrant desigualtats: Joves lliures de violències masclistes i discriminacions de gènere".

Les ponències inaugurals van comptar amb la intervenció de Sara Moreno Colom, professora de Sociologia al Departament de Sociologia de la UAB i Investigadora del Centre d'Estudis Sociològics de la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT) de la UAB, i de Daniel Gabarró, psicopedagog, llicenciat en Humanitats, diplomat en Direcció i Organització d'Empreses i expert en PNL. Formador, conferenciant, escriptor i mestre. Col·laborador habitual, entre d'altres, del programa de Catalunya Ràdio  "L'ofici de viure". 

Un dels acords de l'Àgora Jove va ser la creació d'un grup de treball sobre gènere amb les entitats juvenils per seguir treballant en la priorització de la temàtica pel CNJC en els pròxims mesos. Així, algunes de les reflexions van ser que encara hi ha molt per fer per arribar a la igualtat i la no discriminació tant dins de les mateixes organitzacions, com en la societat en general;  que cal començar a clarificar conceptes bàsics per poder afrontar-los, com per exemple què és la LGTBfòbia, o trencar amb les males interpretacions de què és el feminisme; que cal desterrar també tota pràctica de violència masclista, no només aquella física, sinó tota la resta més invisible i subtil, o bé que les desigualtats de gènere entre homes i dones es remarquen especialment en determinats moments del cicle vital, a partir de les quals les noies tenen una menor participació en el món laboral i social, i això condiciona les seves trajectòries d'emancipació.

L’Àgora Jove, és una trobada monogràfica de joves associats organitzada pel CNJC i es planteja com un espai de participació clau de les entitats del Consell, però està oberta a altres entitats del moviment associatiu juvenil i a qualsevol persona jove interessada a assistir-hi. 
 

Subscriu-te!