28/06/2019

MANIFEST 28J: 50 anys d'Stonewall. Revolta: ara i sempre!

28 de juny | Dia per l'Alliberament Sexual i de Gènere
Avui el Consell Nacional de Joventut de Catalunya, en el dia internacional per l’alliberament sexual i de gènere, volem recordar a totes les persones que, amb valentia, fa 50 anys es van revoltar no només contra unes brigades policials a Nova York, sinó contra tot un sistema que les discriminava institucionalment i social. Malauradament no podem dir que aquesta “revolta” ja no sigui necessària i és per això que volem animar a tornar a sortir als carrers per reclamar un sistema de drets que protegeixi la llibertat sexual, afectiva i de gènere de totes les persones arreu del món.

Volem que la llei asseguri a totes les persones el dret d’estimar i ser reconegudes en el gènere amb el que s’identifiquen. Ara i sempre, continuem recolzant la revolta per a que el col·lectiu LGBTIQ+ sigui acceptat i reconegut legalment i social, no essent estructuralment discriminat per un sistema heteropatriarcal que no només imposa, sinó que coarta la llibertat de les persones a decidir la seva pròpia identitat. 

Ara més que mai, és important que ens impliquem en la lluita i donem suport als col·lectius en les seves demandes i denúncies. En aquest sentit, el CNJC ens sumem a la convocatòria de la Comissió Unitària 28 de Juny, i us animem a assistir a la manifestació reivindicativa del del proper dissabte 29 de juny a les 18.30h la Plaça Universitat de Barcelona, així com en les altres mobilitzacions arreu del territori. També ens adherim a les reivindicacions del col·lectiu com l’aprovació del desplegament de la Llei 11/2014 contra l’LGBTIQ+fòbia; una llei específica per les persones trans i la prohibició de falses teràpies homòfobes. Us animem a participar de la jornada per tal de recolzar a les persones que des de fa 50 anys caminen i criden pels carrers lluitant per un alliberament i que, amb orgull, ens ensenyen que encara ens queda molt de camí per arribar a aconseguir la plenitud de la protecció dels drets civils arreu del món. 

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.