25/10/2017

Som Necessàries: L'associacionisme juvenil no se suspèn! Manifest davant la suspensió de subvencions de les entitats juvenils

Davant el bloqueig de les subvencions destinades a projectes de joventut i acció cívica i comunitària, les entitats juvenils i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), plataforma que agrupa 58 entitats juvenils i representa més de 200.000 joves, volem expressar el nostre rebuig, denunciar la situació i exigir la revocació immediata de la decisió. Considerem intolerable la ingerència del govern de l’Estat espanyol. El Ministeri d’Hisenda no està legitimat per bloquejar cap partida d’un pressupost que es va aprovar democràticament al Parlament de Catalunya, institució que acull i representa la sobirania de la societat catalana. Volem fer evident que es tracta d’una decisió arbitrària, injustificada i sense arguments. Quan una institució pública al·lega que l’associacionisme juvenil no és prioritari està vulnerant obertament el dret a l’associacionisme!

Una societat sense associacionisme és una societat morta. El teixit associatiu és imprescindible per construir una societat justa, democràtica, crítica, moderna i cohesionada. Aquest és el model social que defensem el CNJC i per assolir-lo, el suport de l’administració és més que necessari. Per això no concebem que el Govern de l’Estat no consideri de vital importància el suport a l’associacionisme.

Davant d’aquest atac a un dels pilars de la democràcia, esdevé fonamental posar en valor l’associacionisme. El bloqueig de les subvencions que estem vivint posa en risc la continuïtat de projectes i l’estabilitat de 954 entitats i federacions juvenils. La suspensió d’aquestes subvencions, que afecta directament a 300.000 joves, compromet molts projectes amb  impacte social sobre milions de persones. 

Com a Consell Nacional de la Joventut de Catalunya exigim al Govern espanyol que deixi de bloquejar i intervenir uns pressupostos aprovats democràticament. Cal posar punt final al menyspreu i la desvalorització del teixit associatiu que suposa aquesta mesura. Davant la resposta feta pública ahir pel Ministeri, emplacem a la Generalitat de Catalunya a fer totes les gestions necessàries per solucionar, en la major brevetat possible, aquest despropòsit. Perquè aquesta suspensió de les subvencions no només posa en escac l’associacionisme, és un atac a la democràcia en tota regla.
Davant d’aquestes agressions, sortirem en defensa de les nostres entitats, la participació i l’associacionisme.

L’associacionisme juvenil NO se suspèn!
Som motor de canvi!
#SomNecessàries

Entitats impulsores: Esplac (Esplais Catalans), Escoltes Catalans, Minyons Escoltes i Guies, Acció Escolta de Catalunya, Casals de Joves de Catalunya, Federació Catalana de l'Esplai, Coordinadora Catalana de Colònies Casals i Clubs d'Esplai, Don Bosco, JCI Catalunya, Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut (AECS), Consell de la Joventut de Barcelona, JOC Nacional de Catalunya i les Illes, Joves d'Esquerra Verda (JEV), CJC-Joventut Comunista, Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Associació d'Estudiants Progressistes - AEP,  Avalot - Joves de la UGT de Catalunya, Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC), Servei Civil Internacional, Associació RAI, Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut i CNJC.

Entitats adherides: Coordinació Rural de Catalunya, Servei Civil Internacional de Catalunya, FATEC, Joves d'Esquerra Verda, AEiG Baden Powell, FESOCA, European Free Alliance Youth, AFADIN, ENGSO, Federation of Young European Greens, Associació obre't'ebre. El Micaquer, Fundació Concepció Juvanteny, Associació Asteroide B-612, Colla Castellera Trempats de la UPF, Rivo Birlarum, Associació Juvenil Boca Ràdio, La Víbria Intercultural, La Roda: Assemblea de Joves de Castelldefels, Associació Atzavara-arrels, Punt7, AEiG La Claca, Esplai SCV el Clot, Esplai l'Espurna de Gràcia, Esplai Bitxus, Esplai Ilargia, AEiG Cavall Bernat, Esplai Arrels, AEiG Sant Pere, Assemblea Nacional de Joves Independentistes, Grup d'esplai, AJEC, A Mossegades, Grup de Joves de Singuerlín, Agrupament Escolta Skues, Esplai Natzaret, Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, Esplai GMM, AEiG Sta. Maria de Queralt i Geralda de Portella, Agrupament Escolta Torxa, AEiG Antoni Gaudí, Esplais Catalans-ESPLAC, Associació Diommira, Federació Catalana de Joves Cambres (JCI Catalunya), European Liberal Youth LYMEC, Consell Local de Joventut de Figueres, C.E. El Globus, AEiG Verge de la Candela, Associació Consell Local de la Joventut de Lleida, Esplai Sagrat Cor, AEiG Pere II i Santa Maria de Foix, Esplai Bonaire, Avalot - Joves de la UGT de Catalunya, Associació Punt de Referència, En Comú Podem, L'Eina - Espai Jove de la Intersindical-CSC, International Falcon Movement - Socialist Educational Internacional IFM-SEI, Young Democrats for Europe, Casal Lambda, ESN Barcelona UPF, Centre de Formació Pràctica - Fundació Lacetània, Grup d'Esplai la Fàbrica de Can Tusell, AEiG Pau Casals, Esplai Guaita'l, Cap, Joves USOC, Centre d'Esplai Infantil i Juvenil Mowgli, Veig Mowgli, ANJI Pla de l'Estany, Esplai Fem-nos Amics, OBESSU, Local Social Jove de Porqueres, MEGSJC, AEiG Sant Narcís, Esplai l'Agrupa.

Podeu signar el manifest al següent formulari:

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.