30/03/2011

MEG, Escoltes Catalans, Esplac i CJB condemnen el desallotjament de l'acampada reivindicativa de Gràcia

Les federacions d'escoltes i esplais i la plataforma d'entitats de Barcelona demanen que s'atenguin les peticions del jovent del districte.
Davant dels fets succeïts a la Plaça de la Vila de Gràcia la matinada de dimarts 29 de març, durant la qual s’ha desallotjat policialment l’acampada reivindicativa organitzada per la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia (PEJG), Minyons Escoltes i Guies, Escoltes Catalans, Esplac i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) han condemnat l'actuació policial i reclamen que l'Ajuntament tingui en compte les peticions dels i les joves gracienques, que reclamen la gestió de l'equipament Espai Jove la Fontana. El districte, però, ha adjudicat la gestió a una empresa privada.

Les tres entitats d'educació en el lleure consideren que "davant d'una mobilització pacífica no hi té cabuda cap actuació policial" i donen suport "al procés de mobilització en el que han participat esplais i agrupaments de les tres federacions". Així mateix, emplacen les parts implicades a reprendre el procés de negociació. En aquest sentit, el CJB, que té la seva seu precisament a l'Espai Jove la Fontana, recorda que "tant la Plataforma com el districte formen part de la Comissió Tècnica de l’Espai Jove la Fontana, juntament amb el CJB i la Regidoria de Joventut" i que. "en aquesta comissió s’hi acorden els usos de l’equipament i es fa el seguiment del seu desenvolupament tècnic".

El CJB afirma que continua oferint-se com a mitjancer entre ambdues parts "per tal d’aconseguir que l’equipament sigui el màxim positiu per als i les joves del districte i, al mateix temps, per als i a les joves de la ciutat".

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.