17/03/2011

Mobilització contra el racisme

Més de 130 entitats i federacions s'han afegit a la campanya "Diguem Prou", impulsada per SOS Racisme.
Aquest dissabte, 19 de març, tindrà lloc davant de l’Arc de Triomf de Barcelona la mobilització de més de 130 entitats socials, sindicals, federacions i comnfederacions, entre elles el CNJC, en contra del racisme, a banda de les més de 300 persones a títol individual que s’hi han sumat. Sota el lema "Diguem prou! Contra el racisme i la xenofòbia, en defensa de la democràcia", es vol denunciar la greu escalada de racisme que s’està patint en els àmbits social, polític i legislatiu, i les greus conseqüències que aquesta té per l’estat de salut de la nostra societat. Davant aquest context, SOS Racisme ha fet una crida a la societat catalana per dir prou al discurs excloent i feixista, al retrocés en les fites socials i aturar l’atac al mateix sistema democràtic.

Com bé sabeu, l’adhesió no és suficient: ésmolt important que tothom hi sigui aquest dissabte, que tothom vingui a dir “Prou”, a mostrar públicament com de farts n’estem de discursos de la por i de l’odi, i que volem discursos constructius sobre democràcia inclusiva i convivència.
 
Programa de l’acte dissabte 19 de març – Lluís Companys (Arc de Triomf)
 
16:30-18h         Actuacions infantils amb Grimpallunes, Ail’as i Oriol Canals
 
18-20:15h         Acte Central: amb les intervencions deSami Naïr, Gerard Quintana, Manel Barceló, Carlos Jiménez Villarejo, Dolores Juliano
 
                        I amb les actuacions de: Pau AlabajosYacine & The Oriental Groove, Amparo Sánchezi West Barna.
 
20:30-22h         Concert cloenda ambSabor de Gràcia, 9Soni Che Sudaka Acoustic Live
 
 
L’acte serà retransmès per ràdio (Boca Ràdio) i tv per internet, en els dos casos a través del web www.diguemprou.org i en el cas del vídeo també per http://www.livestream.com/diguemprou.
 
Per què hem de ser-hi el 19 de març?

Perquè a l’Estat espanyol, com a la resta d’Europa, tenim Centres d’Internament per a Estrangers (CIEs) on persones que no han comès cap delicte poden estar fins a 60 dies retingudes.Perquè si bé en els últims deu anys les persones immigrades han contribuït al 50% del creixement econòmic a l’Estat espanyol, ara que són temps de crisi, ara que casa seva és aquí, són víctimes de la demagògia política. Perquè a les pròximes eleccions municipals, només el 13% dels immigrants de l’Estat tindran dret a vot; si això no fos poc, a causa de les traves administratives, només el 2% s’ha censat. A Catalunya, només el 0,1% dels immigrats residents en edat de votar s’ha inscrit al cens.Perquè molts ajuntaments volen impulsar un criteri de doble varem de la justícia, on segons la nacionalitat les faltes d’incivisme es puguin castigar com a delictes.Perquè algú amb un discurs xenòfob reiterat comXavier García Albiol, denunciat per apologia a l’odi, encapçalarà les llistes del PP a les eleccions municipals a Badalona.Perquè no pot ser que la societat s’hagi acostumat a les accions de repressió i detenció per motius de color de la pell o d’origen.Perquè cal posar fre a la contínua retallada de drets que posa en perill la democràcia.  

CONSULTA EL MANIFEST AL DOCUMENT ADJUNT.

Documents adjunts 
AdjuntMida
PDF icon Manifest &quot278.38 KB

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.