29/01/2018

#MouteAmbConsciència! El jovent aposta per un model de mobilitat sostenible

El passat mes de juny de 2017, el CNJC vam aprovar la resolució “El jovent organitzat es mou per una mobilitat sostenible”. Per tal de fer efectives les nostres demandes, aquest mes de gener engeguem una campanya de sensibilització per conscienciar el jovent de la importància d’una mobilitat sostenible, accessible i responsable.

Més del 50% de les persones joves es desplacen per motius de feina o estudis, i la majoria ho fan en transport púbic. De fet, el jovent és el col·lectiu que més l’utilitza. El mateix passa amb la bicicleta. Tot i així, en termes generals, el vehicle privat motoritzat segueix sent l’opció més escollida pel conjunt de la societat, i això provoca una sèrie de conseqüències negatives: contaminació, problemes de salut a causa de la mala qualitat de l'aire, alta mortalitat a la carretera, espai públic monopolitzat pel vehicle privat, embussos i cues. També caldria destacar que la joventut comparteix més el cotxe que la resta de la població.

A partir d’un estudi que vam dur a terme el curs 2016-2017 sobre la mobilitat juvenil, hem arribat a la conclusió de la importància de la implicació de les persones joves en la transformació del model de mobilitat actual. El jovent és el principal motor de canvi que pot subvertir la situació actual i generar noves maneres de moure’s més ecològiques, però també més favorables a la diversitat i a la cohesió social. Per aquest motiu el nostre consell és clar: #MouteAmbConsciència!

Al llarg d’aquesta campanya anirem publicant diferents infografies i informacions a través dels comptes del Consell a Facebook, Twitter i Instagram. També podeu trobar tot el material adjuntat en aquesta pàgina.

Per últim, volem presentar-vos el puzzle de la mobilitat juvenil sostenible i accessible amb tota la informació que hem recollit el darrer any 2017.

 

 

Descarrega’t el joc de les famílies!

 

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.