18/03/2014

Núria Ramon de l’entitat DONA, nova presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

Eloi Cortés d’Avalot i David Guàrdia de Minyons són els nous vicepresidents del CNJC, escollits en l’assemblea celebrada el 15 de març al Centre Cívic Cotxeres de Sants (Barcelona).El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), la plataforma creada el 1979 i que aplega 60 entitats juvenils, ha escollit nova presidència durant la seva assemblea general celebrada el 15 de març al Centre Cívic Cotxeres de Sants (Barcelona). Núria Ramon de l’entitat DONA-Joves Nacionalistes per la Igualtat és la nova presidenta. Eloi Cortés d’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya és el vicepresident 1r i David Guàrdia de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, el vicepresident 2n.
 
En la 36a Assemblea General Ordinària, s’han aprovat resolucions (consultar aquí) de gran actualitat com les titulades: “Contra la reforma de la llei de l’avortament i en defensa dels drets sexuals i reproductius i dels drets de les dones a decidir sobre el propi cos”, “En defensa dels mitjans de comunicació públics”, “Per un transport públic de tots i totes”, “Lo riu és vida! rebuig al pla de Conca i al PHN” o “Per una llei electoral catalana i de transparència”.
 
Contra l’increment de tarifes del transport públic
 
En la resolució “Per un transport públic de tots i totes” el CNJC mostra el suport a les mobilitzacions de la PTP i Stop Pujades i es compromet a treballar conjuntament amb ambdues organitzacions. Així, el CNJC rebutja enèrgicament l'increment de tarifes que s'ha dut a terme el mes de gener de 2014. 
 
Solidaritat amb els treballadors i treballadores de TV3 i Catalunya Ràdio
 
El CNJC en la resolució “En defensa dels mitjans de comunicació públics” mostra la solidaritat i suport als treballadors i treballadores de TV3 i Catalunya Ràdio en les seves reivindicacions i els encoratgem a seguir lluitant per la preservació d'aquest servei públic.
 
Finalment, en la resolució “Contra la reforma de la llei de l’avortament i en defensa dels drets sexuals i reproductius i dels drets de les dones a decidir sobre el propi cos” el CNJC demana, entre d’altres, retirar immediatament l’avantprojecte de llei contra les dones. A més, insta la societat civil i les institucions públiques a desobeir la contrareforma de l’avortament i evitar el greu retrocés que imposa el masclisme governamental. 
   
En l’acte de cloenda, que ha tingut lloc a les 19h al Centre Cívic Cotxeres de Sants de Barcelona, hi han intervingut la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté i el president de l’European Youth Forum, Peter Matjašič.

Resolucions:

Resolució: "Document d’incidència als programes electorals de les eleccions europees"

Resolució: "Pels Drets humans a Guatemala"

Resolució: "Per una llei electoral catalana i de transparència"

Resolució: "En defensa dels mitjans de comunicació públics"

Resolució: "Per un transport públic de tots i totes"

Resolució: "En defensa del CJE"

Resolució: "Per la insubmissió a la LOMCE"

Resolució: "Sobre l’impost a les estades turístiques"

Resolució: "Per l’abaratiment de les taxes de l’EOI"

Resolució: "Sobre el Consell Nacional d’Infància i Adolescència"

Resolució: "Sobre maternitat subrogada"

Resolució: "Contra la reforma de llei de l’avortament"

Resolució: "Lo riu és vida! Rebuig al Pla de Conca i al PHN"

Resolució: "Lampedusa i Ceuta, dues cares de la mateixa política migratòria. Cap persona no és il·legal!"

Resolució: "Fem créixer la XCLJ, fem fort el territori"

Resolució: "Per la millora de la qualitat de vida de les persones sordes"

Resolució: "Desterrant Desigualtats. Joves lliures de violències masclistes i desigualtats de gènere (7a Àgora Jove)"

Resolució: "Els i les joves volem construir lliurement i en igualtat d’oportunitats els nostres projectes de vida (Declaració de la 15a Trobada del Triangle Jove)"

Recull de premsa:

* 324

* La Vanguardia

* VilaWeb

* ACN

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.