Actualitat

07/04/2011

Nous Horitzons 2011, les vacances solidàries d'Avalot

Guatemala i Alemanya, entre les destinacions programades per aquest estiu.
Com cada any, Avalot presenta una manera diferent de passar les vacances, els Nous Horitzons 2011. T'agradaria participar en un campament a Alemanya, al costat del riu Constanza, compartint amb altres joves i parlant sobre "com volem viure?" O conèixer un país com Guatemala acompanyat/ada dels/les membres del FNT (Frente Nacional de Lucha), tot aprofundint en la seva situació i en les meravelles del país? O estaries interessat/ada en anar a formar-te a algun indret europeu?

A continuació us presentem l'oferta de vacances per aquest any 2011:
 
 GUATEMALA
3 setmanes de juny a setembre de 2011 *

 Després del viatge a Nicaragua fa un parell d'anys, Avalot us proposa una altra destinació nova: Guatemala. El soci sindical de l'organització catalana en aquest país és el FNL (Frente Nacional de Lucha) i serà l'amfitrió durant tota l'estada.
Es coneixerà la realitat política, social i cultural de Guatemala, amb el suport del FNL i l'Instituto Universitario de la Mujer de la universitat de San Carlos de Guatemala. La idea és realitzar un viatge de manera solidària ja que "aquesta és la millor forma d'apropar-nos a la vida dels/ de les nostres companys/es guatemaltencs/ques. Creiem que el fet de ser acollits per persones compromeses amb les lluites de la seva societat aporta un valor afegit a l'experiència viscuda en aquest país centreamericà", expliquen des d'Avalot.
D'una banda, es coneixeà la problemàtica amb Unión Fenosa, les accions i campanyes de resistència de la classe treballadora i la realitat del treball informal, i de l'altra, es descobrirà l'essència maia i afrodescendent del país, la situació de les dones guatemaltenques i els indrets naturals i culturals més rellevant.
Preu aproximat: 500 euros + bitllet
Places: mínim 8 persones
http://estamosdefrente.blogspot.com
http://www.usac.edu.gt
*Quan el grup estigui format, es formalitzaran les dates de les tres setmanes.
 
CAMP A ALEMANYA (DGB Jugendcamp Markelfingen)
De l'1 al 6 de juliol de 2011
 
Com cada any, el sindicat alemany DGB convida els catalans al seu campament d'estiu, a la regió de Baden Württemberg a la Selva Negra i a la riba del llac Constança, acompanyats per joves de tota Europa i dels països de l'est.
Com volem viure? Aquesta pregunta inspirarà els debats del camp al voltant dels objectius, valors i idees com a joves sindicalistes europeus. A través dels tallers de diàleg sobre educació, relacions públiques als web 2.0, gestió de l'acció i el treball, s'idearan alternatives i s'analitzaran les implicacions d'aquestes per al treball sindical i pel món laboral en general. En aquests tallers s'intercanviaran i discutiran idees per tal d'aprendre noves maneres d'actuar.  
A més, el camp ofereix deliciosos menjars, una illa resort de platja, pista de voleibol i futbol platja, ping-pong i bàdminton, Wifi i molt més!
Preu aproximat: 150 euros + 150 ? bitllet
Places: 10 persones
 
 
COINED
 
Des de l'Avalot, aquest any s'emprèn un projecte de col.laboració amb COINED, una organització no governamental fundada amb l'objectiu de promoure internacionalment l'educació, l'intercanvi cultural i la formació professional. Els seus programes contribueixen a desenvolupar i ampliar els horitzons dels seus participants i de les comunitats on aquests s'insereixen, contribuint a l'enteniment i desenvolupament dels pobles a través de l'intercanvi educatiu internacional.
COINED creu en el respecte mutu entre les cultures i diferents nacions i treballa per crear oportunitats d'interacció entre persones que valoren l'aprenentatge intercultural. La seva té experiència en el desenvolupament de projectes europeus permet oferir als joves beques en diferents programes impulsats per la Unió Europea: Leonardo Da Vinci, Youth in Action i Ciutadania Europea, voluntariats, pràctiques professionals a empreses argentines, treball d'au pair i Work and Travel, que combina cursos d'idiomes i un període d'experiència laboral remunerada.
www.coined-spain.org

Subscriu-te!