03/06/2014

Oportunitat perduda per la inclusió social dels i les joves europeus: el resultat del tercer cicle de diàleg estructurat de la UE

El YFJ, plataforma d’entitats juvenils europees de la qual el CNJC és membre, ha expressat la seva disconformitat (nota de premsa YFJ) respecte als resultats de la trobada de Ministres de Joventut de la Unió Europea el darrer 20 de Maig.El YFJ, plataforma d’entitats juvenils europees de la qual el CNJC és membre, ha expressat la seva disconformitat (nota de premsa YFJ) respecte als resultats de la trobada de Ministres de Joventut de la Unió Europea el darrer 20 de Maig. Aquesta trobada ha estat l’acte de cloenda d’un cicle de 18 mesos de Diàleg Estructurat sobre inclusió social, que ha culminat amb l’adopció d’una Resolució i un Pla de Treball de Joventut de la UE pel període 2014-2015.

Tal com el YFJ ha denunciat, el CNJC lamenta l’oportunitat perduda que aquest tercer cicle ha suposat. La Resolució final elaborada pels Ministres de Joventut no reflecteix els missatges i demandes clau expressats pel jovent recollits en les consultes tant online com presencials, entre els quals destacaven la necessitat de crear llocs de feina de qualitat i un millor accés als serveis de l’Estat de Benestar.

De la mateixa manera, tot i que el Pla de Treball presentat suposa un pas endavant cap a una major cooperació i transversalitat de les qüestions juvenils a les diferents àrees polítiques de la Unió, tant el YFJ com el CNJC dubtes sobre com el mateix serà implementat. La Comissió Europea, el Consell i els Estats Membre no han especificat com s’aconseguirà aquesta cooperació entre sectors. Més enllà, tampoc s’ha detallat com se’n farà partícips als i les joves, així sobre com el Pla impactarà en el pròxim semestre europeu, i de retruc, en les polítiques de joventut de la Unió.

Podeu consultar la Resolució del Consell de Ministres sobre el Diàleg Estructurat aquí:
http://register.consilium.europa.eu/doc/srv?l=EN&f=ST%209026%202014%20INIT

La Resolució del Consell de Ministres per la qual s’adopta el EU Work Plan for Youth pel període 2014-15: 
http://www.parlament.gv.at/PAKT/EU/XXV/EU/02/44/EU_24488/imfname_10464980.pdf
 
Les reaccions dels YFJ a ambdues resolucions:
http://www.youthforum.org/assets/2014/05/0191-14_Reaction-to-the-Council-Resolution-on-SD.pdf

http://www.youthforum.org/assets/2014/05/0192-14_Reaction-to-the-Resolution-for-EU-Work-Plan-for-Youth-Policy-2014-2015.pdf

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.