28/04/2017

El Parlament aprova la proposta de resolució per reivindicar un model català de garantia juvenil

La Comissió de Polítiques de Joventut del passat dimecres, 26 d’abril, va aprovar per unanimitat la proposta de resolució del CNJC on es reclama que el Parlament de Catalunya manifesti al govern espanyol la necessitat de seguir flexibilitzant els requisits per tal de poder desplegar un model català de Garantia Juvenil adequat i coherent amb la realitat del territori i les necessitats del jovent de Catalunya. Aquesta proposta de resolució ha estat treballada durant els últims mesos amb els diferents grups parlamentaris, fet que va permetre aconseguir el suport unànime.

El text també insisteix en la necessitat de seguir impulsant la Garantia Juvenil durant els propers anys, atès que no s’han acomplert els objectius que perseguia. Durant els propers mesos es treballarà des de la Comissió de Polítiques de Joventut i el CNJC per agendar una reunió amb el govern espanyol i poder fer arribar les demandes i posicionaments treballats entorn a l’aplicació del pla de Garantia Juvenil

El CNJC ha esgrimit en diverses ocasions que el “Plan Nacional de la Implantación de la Garantía Juvenil en España” no s’adequa al model reivindicat per les entitats juvenils ni a les recomanacions fixades per l’European Youth Forum. Diversos informes alerten de les mancances en la implantació del programa al conjunt de l’Estat, moltes d’elles derivades de l’escàs marge d’actuació de les comunitats autònomes.

Podeu veure el vídeo de la sessió aquí

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.