26/11/2014

Participa a la consulta presencial del diàleg estructurat sobre la participació política del jovent

Aquesta trobada presencial tindrà lloc al Centro Eurolatinamericano de Juventud, CEULAJ, a Mollina (Màlaga), del 19 al 21 de desembre Aquesta trobada presencial tindrà lloc al Centro Eurolatinamericano de Juventud, CEULAJ, a Mollina (Màlaga), del 19 al 21 de desembre (arribada abans de les 17.30 i tornada a partir de les 16h), en el marc del procés de Diàleg Estructurat del jovent amb la UE. Aquesta trobada, que és el pas següent a la consulta online sobre participació política que us vam fer arribar fa unes setmanes, busca aplegar 100 joves i treballadors/es juvenils a partir de 18 anys d’arreu de l’Estat espanyol. El CNJC comptarà aproximadament amb 10 places.

El Diàleg Estructurat és el mecanisme que, a iniciativa de la Comissió Europea, el Youth Forum Jeunesse (YFJ) i les institucions i organismes de joventut dels 28 Estats membre de la Unió Europea (UE), permet recollir l’opinió dels i les joves sobre aquells temes que més els interessin. En poques paraules, es tracta d’un procés de concertació social entre les institucions comunitàries i la societat civil dels diferents Estats membre.

En aquest context, i durant 3 dies, el Consejo de la Juventud de España (CJE) i l’Injuve organitzaran activitats per conèixer i analitzar l’opinió dels i les joves arreu de l’Estat espanyol en torn participació política, per més tard fer-les arribar a nivell internacional. Els objectius de l’esdeveniment presencial són:

* Desenvolupar mecanismes de diàleg amb els i les joves,
* Promoure la participació juvenil, afavorint una major i més àmplia participació de la gent jove en les democràcies representatives, tant a nivell d'organitzacions juvenils com d'altre tipus d'organitzacions de la societat civil,
* Fer un ús efectiu de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) per facilitar una participació més activa de la gent jove,
* Donar suport a processos d’aprenentatge a la participació a través de l'educació formal i la no formal,
* Desenvolupar alternatives de diàleg entre les institucions públiques i la joventut.

L'allotjament i manutenció, així com el transport, estan coberts per l'organització. El reemborsament del transport es realitzarà segons la normativa habitual dins del programa europeu Erasmus+ (l'organització s'encarregarà de la gestió dels viatges a través d'una agència de viatges).

Si esteu interessats/des a participar-hi, envieu aquest qüestionari a internacional@cnjc.cat abans del 3 de desembre de 2014 (inclòs).
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.