22/06/2016

Participem al SYC Meeting per definir les prioritats en matèria de joventut a Europa

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) hem participat a la trobada de Consells de Joventut del sud d’Europa (Southern Youth Councils, SYC) organitzada pel Conselho Nacional de Juventude a Cascais (Portugal). Durant quatre dies, representants de deu consells nacionals de joventut hem reflexionat conjuntament per començar a definir un esborrany de prioritats 2017-2018 en matèria de drets de les persones joves, ocupació i participació, entre altres.

Paral·lelament hem revisat i analitzat el compliment del pla de treball 2015-2016 de l’European Youth Forum (YFJ) i hem debatut sobre les pròximes eleccions del fòrum, a les quals es presenten candidates procedents de consells de joventut del sud d’Europa. El procés de participació i reflexió s'ha desenvolupat a través de dinàmiques pròpies de l’educació no formal per tal de facilitar la posada en comú d'opinions, preocupacions i punts de vista. Aquest plantejament també buscava potenciar habilitats clau entre els assistents com la comunicació interpersonal i intercultural o la creativitat.

Southern Youth Councils és un grup de consells nacionals de joventut del sud d’Europa que busca contribuir al creixement de YFJ i dels membres que en formen part. Per complir amb aquest objectiu, el SYC i l’YFJ se centren en quatre àrees clau que es consideren estratègiques pel futur dels joves europeus: ocupació, apoderament de les organitzacions juvenils, emancipació i drets juvenils i cooperació internacional com a via per reforçar la societat civil.

Els representants de les institucions de Cascais i membres d’associacions juvenils locals van rebre personalment als membres dels consells de joventut participants: Bulgària, Croàcia, Xipre, Romania, Sèrbia, Bèlgica, Itàlia, Portugal, Espanya i Catalunya.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.