26/02/2020

Per una educació transformadora, NO al 'Pin Parental'!

En el marc de la 42a AGO, les entitats juvenils vam aprovar una resolució en contra de l’anomenat “PIN Parental” a proposta de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP).

Aquesta mesura, proposada per Vox a Múrcia, i amb el suport del PP i de Ciutadans, obliga als centres a demanar una autorització explícita a les famílies per a que els seus fills i filles puguin participar d’activitats complementàries com per exemple, tallers contra les violències masclistes, xerrades sobre l’emergència climàtica o sobre la diversitat sexual, afectiva i de gènere. 

El document aprovat assenyala el “PIN Parental” com “una de les mostres més agressives del poder adult i l’adultcentrisme” i defensa que infants i joves menors d’edat no són “propietat dels seus tutors legals” sinó que “són subjectes de drets i deures propis inalienables”.

De la mateixa manera, les entitats juvenils denunciem com aquesta mesura “vulnera greument” el dret a l’educació i fomenta la marginalització de col·lectius que sovint són objecte dels discursos d’odi, en un context patriarcal, capacitista i racista.

El CNJC hem apostat sempre per una educació pública gratuïta, en català, inclusiva, ecologista, feminista, transformadora, crítica i democràtica. Propostes com el “PIN Parental” el que fan és fer-nos recular d’aquest objectiu.

Per aquest motiu, des del CNJC ens comprometem a donar suport als moviments juvenils murcians que es posicionin en contra d’aquesta mesura, a organitzar-nos en contra i teixir aliances per evitar que s’arribi a plantejar en territori català, i per últim, a demanar al Consell Escolar de Catalunya que es revisin els plans d’estudis, així com l’organització del propi sistema educatiu, des d’una perspectiva juvenil que tracti a l’estudiantat com un subjecte amb drets, deures i capacitat de decidir per si mateix.

El document de posicionament també insta els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que es posicionin en contra d’aquesta mesura i es comprometin a no presentar-ne d’altres en aquesta mateixa línia, així com també exigeix al Departament d’Educació que es mostri en contra d’aquest tipus d’iniciatives, que comenci a treballar per incloure la participació infantil i juvenil a l’educació catalana i que comenci a crear taules de diàleg amb el moviment estudiantil.

Podeu consultar la resolució aquí.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.