11/02/2019

Per una gestió pública de l’aigua!

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ens hem adherit a les campanyes de “Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica” i a la plataforma “Aigua és vida”.

Durant el procés participatiu de la 4a Carta Catalana de la Joventut, el jovent associat de Catalunya vam decidir recuperar els serveis públics per a la ciutadania, apostant per la remunicipalització i acabant amb les externalitzacions i privatitzacions dels serveis. Només d’aquesta manera podem garantir els drets laborals dels i les treballadores, millorar les seves condicions laborals i posar al centre tant el medi ambient, com la qualitat dels serveis, vetllant sempre per la transparència en la gestió dels serveis públics.

Per aquest motiu animem a totes les entitats que se sumin a aquesta reivindicació de gestió pública, sostenibilitat, transparència, participació i defensa dels drets laborals i de la ciutadania!

Compromís per l’Aigua Pública i Democràtica

La remunicipalització de l’aigua és una tendència mundial que considera que un dret humà essencial per a la vida com és l’aigua i el sanejament mai hauria de ser un negoci. Per això proposa recuperar la governança d’aquest bé comú, ara segrestat per la corporació AGBAR. Reivindicant la remunicipalització de l’aigua, no només volem passar de la gestió privada a la pública, sinó que exigim la participació ciutadana en el servei per poder assegurar l’accés universal a l’aigua, rendir comptes de la gestió i preservar els ecosistemes aquàtics, fonts de vida.

 

             
Aigua és vida

L’aigua és un dret humà, la seva gestió s’ha de fer des del sector públic, i no des del sector privat amb ànim de lucre. Ha d’estar fora de les lleis del mercat. La implementació del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament no pot estar sotmès als interessos dels sector privat dels operadors ni a criteris econòmics. La gestió pública és una oportunitat per a la construcció de societats democràtiques i l’enfortiment de les seves institucions.

 

             

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.