12/11/2019

Per uns lloguers dignes: enquesta sobre joves llogateres i el dret a l'habitatge

L’accés a l’habitatge és un dels drets fonamentals del jovent que més dificultats presenta avui dia. El model d’habitatge basat en el lliure mercat i unes polítiques d’habitatge dirigides a activar el sector de la construcció i a fomentar la propietat privada, han contribuït al brutal encariment del preu de la compra i el lloguer. El fet de concebre l’habitatge com una mercaderia i no com un dret provoca que, actualment, només el 23,5% de les persones joves s’han pogut emancipar (Observatori Català de la Joventut, 2019).

Per aquest motiu, el CNJC i l’Observatori DESC hem decidit sumar les nostres forces per engegar un projecte en relació a la situació de l’habitatge juvenil. Llancem l’enquesta “Per uns lloguers dignes!”, amb l’objectiu de completar i aprofundir en una radiografia de la situació de les joves llogateres i el dret a l’habitatge a Catalunya.

En concret, l’enquesta aposta per focalitzar l’atenció sobre l’anàlisi dels abusos i/o vulneracions del dret en l’accés a l’habitatge en el lloguer amb perspectiva juvenil. Aquesta focalització s’orienta a poder assolir una visió general de quines problemàtiques i/o mancances pateixen més les persones joves en accedir a un habitatge de lloguer: preus estratosfèrics, abusos com el mobbing o assetjament immobiliari, el subarrendament… 

L’enquesta és molt breu i estarà disponible fins el proper 3 de gener de 2020. Us animem respondre-la i a fer-la arribar a totes aquelles persones joves que estan pagant un lloguer.
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.