La perspectiva juvenil i associativa al nou pla de cooperació
Tot i els desencants que anunciava La Fede davant els aspectes en relació a l’escenari econòmic del nou pla, els nostres objectius de garantir que s'inclogués la perspectiva juvenil i associativa en el nou pla, així com les línies polítiques que es recullen en les diferents resolucions aprovades per les entitats del CNJC, s’han assolit i hem pogut incidir-hi.
D’aquesta manera, les nostres propostes i demandes van ser acceptades. Entre aquestes, destaquem especialment:
- Inclusió de l'Enfocament de Gènere i de Drets Humans en la concreció de projectes.
- Priorització de Palestina i el Sàhara Occidental com a territoris prioritaris per a la cooperació catalana.
- Reconeixement dels i les joves com a agents subjectes i impulsors per a la transformació, la pau i la justícia global, i no només com a objectes de la cooperació, tal i com passava fins ara.
- Augment dels recursos econòmics destinats a la cooperació, pau i drets humans triplicant la partida actual d’aquí fins el 2022 i, arribant al 0,7% del pressupost l’any 2030.
Què és el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament?
Es tracta del principal document tècnic que guia la política de la Generalitat de Catalunya en matèria de cooperació al desenvolupament. A partir d’un procés participatiu amb diferents actors, es fixen les prioritats geogràfiques i sectorials, els objectius estratègics, els resultats que es pretenen obtenir, i també els recursos humans, materials i econòmics necessaris per a la seva consecució. El Pla també indica les línies de coordinació i col·laboració amb altres agents públics o privats, bilaterals o multilaterals per al reforçament dels objectius estratègics de la cooperació pública catalana.
Subscriu-te!