28/11/2013

Posicionament del CNJC en relació amb la LOMCE

El Congrés dels Diputats ha aprovat aquesta reforma educativa impulsada per José Ignacio Wert.El Congrés dels Diputats haprovat la LOMCE, reforma educativa impulsada per José Ignacio Wert, només amb els vots favorables del PP. Tal com vam dir en el posicionament sobre la LOMCE del nostre darrer Comitè Executiu del 9 de novembre (llegir document), el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):
 

  • Donem suport a l’acord dels partits polítics de l’oposició del Congrés dels Diputats de derogar la LOMCE tan bon punt es produeixi un canvi de majories que ho faci possible. 

 

  • Demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya que no acati ni dugui a terme el desplegament de la LOMCE, és a dir, que opti per la insubmissió davant una llei que no ha estat consensuada, no es basa en criteris pedagògics sinó ideològics, envaeix competències atorgades per l’Estatut i va, en tots els aspectes detallats amb anterioritat, en contra del model educatiu defensat pel CNJC. 

 

  • Instem al Govern de la Generalitat a dur a terme una revisió de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) per tal de recuperar l’esperit del Pacte per l’Educació de l’any 2006, un acord que va ésser signat per 21 entitats de la comunitat educativa i pel propi Govern. 

 

  • Demanem al Govern de la Generalitat que treballi per l’aprofundiment democràtic en el sistema educatiu, és a dir, que concebi els espais de participació dels centres com a òrgans de decisió lluny de la concepció de la LOMCE d’òrgans consultius i, d’altra banda, introdueixi l’educació en participació a les escoles i instituts.

De fet, el CNJC ens vam desplaçar aquest setembre fins al Congrés de Diputats a Madrid en motiu de la preocupació per l'aprovació de la LOMCE. El President del CNJC, Sergi Contreras i la responsable d’Educació del CNJC, Núria Ramon es van reunir-se amb diversos grups parlamentaris (PSOE, CiU, Izquierda Plural i Grup Mixt). En aquestes reunions es va destacar la importància de l'educació pel CNJC i es va explicar que en la darrera edició de l’Àgora Jove es va debatre sobre quin sistema educatiu es vol des del Consell. També es va traslladar que d’aquesta trobada en va sorgir una resolució votada en assemblea i una revista monogràfica així com la creació d’un grup de treball específic sobre la LOMCE, malgrat ser una llei estatal. Aquest grup, que ha analitzat amb profunditat la proposta de la LOMCE, també treballarà per dur a terme una campanya enfocada a mostrar el model educatiu al què ens retorna aquesta llei coincidint amb la seva tramitació i futura aprovació (veure notícia).

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.