18/09/2020

Precarietat: 150.000 joves a l’atur

Aquesta setmana, la Julia Rosanna Sánchez-Valverde, membre del Secretariat i vicepresidenta del CNJC, va participar al programa Adolescents XL de Catalunya Ràdio per abordar el món laboral i la precarietat del jovent en temps de pandèmia.

Actualment a Catalunya hi ha 150.000 joves a l’atur, segons un informe de l’Observatori Català de la Joventut. La taxa d’atur juvenil ha passat del 19 al 25% en tan sols un any, amb dades del segon trimestre de 2020. Tal i com vam assenyalar amb la publicació de l’informe “Joves i Covid 19: L’impacte de la crisi en la precarietat del jovent”, les joves som un dels col·lectius més afectats per la crisi del coronavirus, i les condicions materials del jovent, ja força precàries abans de la pandèmia, s’han ressentit encara més. Temporalitat dels contractes, sector serveis...

La Julia Rosanna ha parlat de la sobrequalificació del jovent. “Estar més qualificat no es tradueix en tenir una feina més digna o unes condicions menys precàries”. També ha comentat que, com a conseqüència de la precarietat laboral, l’emancipació del jovent també s’hi veu afectada. “L’estat espanyol està en un màxim històric. L’edat mitja d’emancipació són els 29 anys. En canvi, als països del nord la mitjana s’avança fins a 10 anys”.
La Julia també ha fet incís en el fet que les taxes absolutes no descriuen del tot la globalitat de la situació, ja que indiquen que un percentatge de joves està emancipat, però no indiquen en quines condicions.

Podeu escoltar les seves intervencions a continuació a partir del minut 12.30.

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.