15/11/2018

El 'centre de lleure Tu Tries!' s’enduu el Premi 1% 2018

Com cada any, el CNJC organitzem el Premi 1% per a Projectes de Transformació Global. En l'edició d'enguany el Premi estava destinat a aquells projectes que  projectes que, de manera àmplia, treballessin en l’àmbit de la diversitat funcional i la participació juvenil

El CNJC atorga el Premi 1% de 2018, dotat de 4.297,72€ al centre de lleure Tu tries!, una entitat de lleure educatiu, social i cultural que treballa amb persones en risc d’exclusió social, centrada en l’àmbit de la diversitat funcional intel·lectual i la salut mental.

Aquest projecte pretén formar a joves amb diversitat funcional intel·lectual d’entre 16 i 30 anys perquè puguin esdevenir ajudants de monitors/es de lleure. El projecte inclou una formació adaptada de 30 hores i pràctiques acompanyades en centres de lleure. S’ha valorat positivament la singularitat del projecte com a pioner a Catalunya, l’enfocament de drets del projecte pel fet de promoure el dret a la participació de les persones joves amb diversitat funcional intel·lectual i per l’aposta pel seu empoderament com a ajudants de monitors/es i no com a persones receptores de serveis.

El jurat ha comptat amb un vot del secretariat del CNJC, un de l’equip tècnic i de dues persones expertes en diversitat funcional, que són:

  • Jordi Planella: catedràtic de Pedagogia Social per la Universitat Oberta de Catalunya. Expert en teoria i història de l’educació, estudis sobre discapacitat, pedagogia social, acompanyament social i estudis corporals.
  • Asun Pié: investigadora en Estudis de la Discapacitat, particularment en les formes de participació i activisme en el marc de les polítiques de la dependència.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.