28/02/2019

Presentem la Plataforma pel Sàhara: les entitats socials sumem forces

Vora una vintena d’entitats socials catalanes de diferents sectors hem decidit sumar forces per treballar més efectivament per la resolució del conflicte del Sàhara Occidental mitjançant la incidència política sobre les institucions locals, nacionals, estatals, europees i internacionals, i la sensibilització de la societat catalana. 

Per aquest motiu, ahir 27 de febrer, 17 associacions vam presentar en una roda de premsa a Barcelona la Plataforma pel Sàhara Occidental

El conflicte del Sàhara Occidental ha estat durant anys silenciat i obviat pels mitjans de comunicació, tot i el fort compromís que ha demostrat la societat catalana amb el poble sahrauí:
Vacances en Pau, incidència política sobre instàncies polítiques com l'ONU o la Unió Europea, Cooperació Internacional i recurrents activitats de sensibilització arreu el territori.

Actualment, el Sàhara Occidental es troba en un moment històric donat que per primer cop en sis anys ha reiniciat negociacions amb el Marroc, el seu ocupant, amb la mediació de Nacions Unides. Aquest esdeveniment obre la porta a aturar la sistemàtica violació de Drets Humans que pateix la societat sahrauí que viu als Campaments de Refugiats i als Territoris Ocupats pel Marroc des de fa 43 anys.

Aquest punt d'inflexió contrasta amb l'última decisió de l'eurocàmara de diputats d'aprovar l'Acord de Pesca entre la UE i el Marroc el passat 12 de febrer. Aquest conveni viola les últimes sentències del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que ha dictat de forma reiterada que cap acord de comerç de la Unió Europea pot incloure territoris o aigües del Sàhara Occidental.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.