Actualitat

28/09/2010

Presentem la campanya de foment del vot jove

L'acte s'ha fet al Parlament, amb la participació del Molt Honorable president de la cambra, Ernest Benach.
Entra i mira el vídeo.
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha presentat, aquest dijous al matí, la campanya que, sota el lema "Els teus pares encaraa voten per tu?", durà a terme en les properes setmanes per fomentar el vot dels i les joves a les eleccions autonòmiques del 28 de novembre. 
 
L’acte de presentació ha comptat amb la intervenció del Molt Honorable President del Parlament, Ernest Benach, i ha tingut lloc a la mateixa seu de la Cambra. Víctor Albert, president del CNJC, ha explicat que "un dels principals objectius del Consell és el foment de la participació de la gent jove, especialment a les entitats i associacions però també mitjançant formes d'expressió política com unes eleccions". "Que només un 45% dels joves vagi a votar fa que estigui més que justificat el foment del vot jove", ha afegit Albert. Remetent-se el lema de la campanya, Albert ha recordat que "si els joves no voten, altres ho faran per ells".

Per la seva banda, el secretari responsable de la campanya, David Gutiérrez, ha desgranat les principals accions previstes de la campanya, entre les quals l'organització de debats públics entre els candidats joves de cada partit, l'elaboració d'un document d'incidència amb propostes concretes en matèria juvenil, l'edició d'un diari de campanya, la instal·lació de parades informatives arreu del territori amb la implicació dels Consells Locals de Joventut o la difusió i debat via xarxes socials d'Internet. Tot plegat, ha dit Gutiérrez, "per tal que la participació jove a les properes eleccions sigui elevada". En aquest sentit, ha demanat també "un cop de mà als mitjans de comunicació i a les mateixes entitats juvenils per multiplicar el missatge".

Finalment, el Molt Honorable president del Parlament, Ernest Benach, ha volgut trencar el tòpic que els joves són el futur del país, entenent que els joves "són el present, i un present immediat, i formen part de la societat i en són protagonistes directes". En aquest sentit, Benach ha destacat que "Catalunya viu un moment crucial de la seva història i que el segle XXI estarà marcat pel que es decideixi ara". "Ara es tracta de participar, però en un futur es tractarà de dirigir", ha dit. Benach també ha recordat que "la política només té sentit si els partits són més permables a les inquietuds de la societat civil" i que "no només és responsabilitat dels polítics, fer política, sinó de tothom". A més, el president de la Cambra ha destacat  l'important paper que tindran en aquestes eleccions més que en cap altra, les xarxes socials d'Internet, però "no només per ser-hi, sinó per fer-hi debat i interacció, que és el sentit del 2.0". Finalment, Benach ha fet una crida a "derrotar l'abstenció, ja que aquesta no és la derrota dels polítics, sinó de la societat".

Vegeu la presentació sencera en video aquí.

Subscriu-te!