06/02/2019

Professorat i educadores de Ponent es formen a Lleida contra les violències masclistes a les xarxes

El projecte “Unfollow a les Violències Masclistes” va trepitjar ahir les terres de Ponent. Vora una quarantena de professionals de l’educació (professorat i educadores de diferents àmbits) i del món de la joventut van assistir a Lleida a la presentació del projecte educatiu i els tallers formatius.

L’acte va tenir lloc a la seu de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Lleida. Núria Cabiscol, membre del Secretariat del CNJC, va presentar el projecte i va ressaltar la importància d’abordar la complexitat de com el masclisme i les relacions abusives s’articulen al voltant de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. La presentació també va comptar amb la participació de la Cooperativa Candela, que es va fer càrrec d’introduir la temàtica i repassar-ne els aspectes clau. “Posem-hi nom” va ser el títol de la xerrada que tenia per objectiu identificar i assenyalar els diferents tipus de violències masclistes que es donen en entorns digitals.


La segona part va estar dinamitzada per la Borsa de formació i facilitació del CNJC, que van coordinar una sèrie de dinàmiques i tallers per aprendre els diferents elements que cal tenir en compte a l’hora de portar a les aules el debat i tractar la temàtica amb joves i adolescents.

Després de la presentació a Barcelona, Manresa i Lleida, el projecte Unfollow a les Violències Masclistes viatjarà cap al Sud i visitarà Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La iniciativa del CNJC s’ha desenvolupat en col·laboració amb diverses entitats expertes en la temàtica, com la Cooperativa Candela Acció Comunitària i Feminista, i Educació per a l'Acció Crítica (EdPAC), i compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.