07/10/2020

Publiquem la radiografia: Joves Llogateres i Dret a l'Habitatge

L’accés a l’habitatge és un dels drets fonamentals del jovent que més dificultats presenta avui dia. El model d’habitatge basat en el lliure mercat i unes polítiques d’habitatge dirigides a activar el sector de la construcció i a fomentar la propietat privada, han contribuït al brutal encariment del preu de la compra i el lloguer. El fet de concebre l’habitatge com una mercaderia i no com un dret provoca que, actualment, només el 23,5% de les persones joves s’han pogut emancipar (Observatori Català de la Joventut, 2019). Amb la pandèmia de la Covid-19 aquesta ´situació s’ha agreujat.

Per aquest motiu, des del CNJC i l’Observatori DESC publiquem la radiografia “Joves Llogateres i Dret a l’Habitatge”. El mes de novembre de 2019 vam llançar una enquesta que van respondre més de 1.500 joves d'arreu del país, en la que es recollia informació sobre l'accés a l'habitatge del jovent i les condicions dels contractes de lloguer entre d'altres qüestions. En concret, l’enquesta apostava per focalitzar l’atenció sobre l’anàlisi dels abusos i/o vulneracions del dret en l’accés a l’habitatge en el lloguer amb perspectiva juvenil. 

Ahir vam entregar-ne una còpia a Roger Torrent, President del Parlament de Catalunya i vam explicar-ne les principals conclusions en una posterior roda de premsa al Parlament.
Podeu veure un recull d’imatges al final de la notícia.

A continuació podeu descarregar-vos la radiografia, inscriure-us a l’acte de presentació d’aquesta tarda aquí, i també trobareu l’enllaç al YouTube per poder seguir en streaming la taula rodona de presentació, conjuntament amb l’Observatori DESC, la PAH de Barcelona i el Sindicat de Llogareres.

 

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.