02/04/2019

Punxem la bombolla per un habitatge digne

El proper dissabte 6 d’abril el CNJC ens sumem a la manifestació convocada a Barcelona per diferents col·lectius com el Sindicat de Llogateres, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) i STOP Desnonaments

Denunciem l’abús dels preus del lloguer i les polítiques d’habitatge, encarades a l’especulació i al foment de la propietat privada. L’habitatge és un dret, no una mercaderia, i per això aquest dissabte sortirem al carrer. 

Reivindiquem que s’apliquin mesures polítiques i fiscals per adequar els lloguers a la renda disponible de la llar. Cal regular el preu del lloguer per tal de garantir l’accés universal a l’habitatge. Defensem també que els contractes de lloguer siguin més estables i exigim acabar amb els desnonaments sense alternativa habitacional. D’altra banda, instem les institucions a augmentar el parc públic d’habitatge i l’habitatge social, així com a gravar fiscalment els habitatges urbans buits i posar remei a la problemàtica dels pisos turístics. Per últim, tenint en compte que el jovent som un dels col·lectius més afectats per la problemàtica de l’habitatge, reclamem la instauració de polítiques d’habitatge específiques per a joves que facilitin la nostra emancipació.

Mentrestant, el CNJC estem impulsant el projecte “Més enllà de la compra i el lloguer”, amb la Cooperativa Celobert, per tal de promoure els models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge davant la precarietat juvenil i la situació d’emergència habitacional actual.

Podeu consultar el manifest de la convocatòria i totes les reivindicacions en el següent enllaç.

Dissabte 6 d’abril | Jardinets de Gràcia (Barcelona) | 18h

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.