19/09/2011

"Que no ens ofeguin, lluitem pels nostres drets!"

Campanya del CNJC sobre la precària realitat laboral dels i les joves catalanes.
El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha encetat aquest dissabte la campanya "Que no ens ofeguin, lluitem pels nostres drets!", que vol posar sobre la taula la realitat que pateixen els i les joves catalanes en l'àmbit laboral. Partint de la base que l’accés al treball i la garantia d’unes condicions laborals dignes són elements clau per a l’emancipació de les persones joves, i que actualment la precarietat i l’atur estan arribant a límits desconeguts, es fa necessari més que mai que els i les joves ens fem sentir, que lluitem pels nostres drets i que no deixem que la crua situació, agreujada per la crisi, ens ofegui.

Un 43,6% d’atur entre els i les joves de 16 a 24 anys, la desaparició de 210.000 llocs de treball per a joves en els darrers tres anys o la taxa d’emancipació de les més baixes de l’Unió Europea, són algunes dades que no ens poden deixar indiferents. Si a tot això li sumem les últimes actuacions polítiques, com les retallades de serveis públics i les reformes laborals, les quals contribueixen a seguir incrementant la inestabilitat i precarietat laborals, obtenim un panorama en què accedir a un treball i alhora a un habitatge dignes són cada cop objectius més llunyans.

Per a que tot això no ens ofegui; per a sensibilitzar a tota la població i a la jove en especial d’aquesta realitat i de les possibles alternatives i solucions per combatre-la; per a intercanviar i conèixer noves eines i recursos; per a adreçar-nos a l’Administració i als agents socials i fer-nos escoltar, i en definitiva per a incrementar la nostra capacitat de participació i d’incidència social, és per això que exclamem “Que no ens ofeguin, lluitem pels nostres drets”.

Consulta dades, recursos, opinions, etc, al blog "Que no ens ofeguin, lluitem pels nostres drets!".
Mira el vídeo de campanya aquí.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.