08/06/2016

Queda constituïda la Xarxa Euromediterrània de Consells de Joventut

El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) han organitzat la trobada constitutiva, que ha aplegat joves membres de consells de joventut d’Itàlia, Portugal, Eslovènia, Turquia, Egipte, Palestina, Sàhara Occidental i Catalunya

El Consell de Joventut de Barcelona (CJB) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) van organitzar els passats 3, 4 i 5 de juny la trobada constitutiva de la xarxa de consells de joventut #EuroMedAble.  Aquesta xarxa, que agrupa consells d’arreu de la Mediterrània, busca convertir-se en un espai de treball conjunt i aprenentatge comú. A través d’#EuroMedAble, els consells membres compartiran bones pràctiques centrades en temàtiques clau com la participació juvenil, l’antiracisme, el diàleg intercultural i la igualtat de gènere.

Els tres dies de diàleg han permès consensuar també la missió, la visió, els objectius, l’estructura i el futur pla d’acció de la xarxa, que es reunirà presencialment a la propera Universitat Mediterrània de Joventut i Ciutadania Global l’any 2017.  La trobada constitutiva va comptar amb l’assistència de joves membres de consells de joventut d’Itàlia, Portugal, Eslovènia, Turquia, Egipte, Palestina, Sàhara Occidental i Catalunya.

També hi va assistir una membre del Secretariat de l’European Youth Forum (YFJ) i es compta amb el reconeixement del North South Centre del Consell d’Europa. Els consells de joventut de Sèrbia, Croàcia, Marroc i Tunísia han recolzat activament la iniciativa. Marta Vilalta, directora general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i Sílvia Casola, Assessora Tècnica d'Igualat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, van assistir a la cloenda de l’acte.

Aquesta trobada constitutiva ha estat possible gràcies al suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.