26/05/2011

Reclamen més suport per als agrupaments escoltes i esplais de Barcelona

Prop de mig miler de persones i entitats reclamen més reconeixement, finançament i espais.Gairebé mig miler de persones individuals i entitats s’han adherit a un manifest promogut per les federacions d’associacionisme educatiu que formen part del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) i en el qual es reclama més reconeixement, més finançament i millors espais per als agrupaments escoltes i esplais de la ciutat. En el document es recorda que la situació d’aquestes entitats, que treballen amb l’educació en el temps de lleure i que només a Barcelona agrupen a prop de 150 entitats de base, 11.000 infants i joves i més de 2500 caps i monitors/es (educadors/es) voluntaris, es força preocupant especialment pel fet que moltes no tenen local o no reuneixen unes condicions mínimes per a garantir unes activitats de qualitat.

En el manifest, les entitats signants recorden que al 2006 més de 2000 infants, joves i educadors dels agrupaments i esplais de la ciutat ja van fer l’anomenada “Marxa Educativa” per a reivindicar el paper d’agrupaments i esplais en la vertebració social de la ciutat. Ja en aquells moments es reclamava més reconeixement, més finançament i millors espais per als agrupaments i esplais de BCN. Cinc anys més tard es valora que hi ha hagut algunes millores, en la línia del que es reclamava aleshores, però que encara són insuficients.

En el document, les entitats realitzen un seguit de demandes, d’entre les quals destaquen que es garanteixi que tots els agrupaments i esplais de la ciutat puguin disposar d’un espai que s’adeqüi a les seves necessitats i a la seva tasca educativa i es realitzi un pacte per a l'ús d’espais públics municipals com escoles, centres cívics, etc..., que s’estableixin convenis, beques i noves subvencions per a garantir el finançament públic d’aquestes entitats i que es flexibilitzi l’ordenança municipal en relació a l’ús de l’espai públic, per part de les entitats d’educació en el lleure.

Les entitats que signen el manifest són: Acció Escolta de Catalunya, Centre Marista d'Escoltes, Escoltes Catalans, Esplais Catalans-Esplac, Federació Catalana de l’Esplai, Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, Federació de Centres Juvenils Don Bosco, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya, Moviment de Centres d’Esplai Cristians i el Moviment Infantil i Juvenil d’Acció Catòlica, a més del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB).    

La versió completa del manifest i totes les adhesions recollides estan disponibles a www.cjb.cat/educatives.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.