18/03/2019

Recuperem la universitat, obrim les portes al futur!

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya ens tornem a posicionar al costat del moviment estudiantil reclamant la rebaixa de les taxes universitàries, tal i com ha aprovat el Parlament de Catalunya en reiterades ocasions.

Des de l’augment del 66% dels preus públics l’any 2012, hi ha hagut una disminució del nombre de matriculacions, evidenciant així que s’estan imposant barreres econòmiques d’entrada que es tradueixen en crear un model d’universitat elitista.

L’educació és el pilar fonamental de la nostra societat, és l’eina essencial de tot sistema enfocat a la transformació social. Només a través de l’educació s’enforteixen la tolerància, la democràcia, el pensament crític i una llarga llista de valors. És per això que el CNJC defensem un sistema educatiu públic, equitatiu i de qualitat. 

Per aquest motiu el CNJC donem suport a la Iniciativa Legislativa Popular impulsada per l’estudiantat i amb el suport de la comunitat universitària, que té per objectiu transformar l’actual model universitari i fer efectiva la rebaixa dels preus públics. Aquesta mesura és indispensable per tal de garantir l’accés a la Universitat a un nombre molt major d’estudiants. L’ensenyament superior ha de ser un bé comú, universal i lliure de qualsevol barrera econòmica, social i cultural, generant així una societat més justa i cohesionada.

Aquesta campanya pretén tornar a posar sobre la taula la problemàtica que afecta a tots els estudiants de Catalunya, com a Comunitat Autònoma amb els preus públics més elevats de tot l’Estat. Uns preus que impossibiliten l’accés a l’educació a les persones amb menys recursos, expulsant-les de la universitat i eliminant la igualtat d’oportunitats necessària per construir una societat justa i equitativa.

Efectuar la rebaixa vol dir fer un primer pas per obrir les portes a l’educació. Recuperem la universitat. Obrim les portes al futur!

Dona-hi suport!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.