Actualitat

27/02/2017

Recurs: Hi ha bretxes de gènere a la teva entitat?

Voleu saber si dins la vostra entitat existeix bretxa de gènere pel que fa a la realització de tasques? En el marc de la campanya #CosimLaBretxa us hem preparat un recurs per fer una senzilla autodiagnosi dins dels vostres espais associatius i de participació! Us hi animeu? L'exercici és fàcil: 

Durant un mes (o el període de temps que considereu necessari per obtenir una mostra representativa), marqueu amb un palet quines activitats de la graella heu dut a terme cadascú/na de vosaltres segons si us considereu homes, dones o altres. Quan acabi el període que hàgiu establert, analitzeu conjuntament els resultats seguint les preguntes que trobareu al final del recurs. Això us permetrà detectar si existeixen bretxes de gènere a la vostra entitat, si determinades tasques estan més feminitzades o masculinitzades i si això es correspon amb els rols de gènere tradicionals.

Podeu descarregar el recurs aquí! Imprimiu-lo i pengeu-lo a l'espai habitual de reunions, així tots i totes el tindreu sempre visible i el podreu actualitzar en tot moment. L'associacionisme juvenil, #CosimLaBretxa!
 

  

I si teniu ganes de seguir treballant per eliminar les bretxes de gènere a les vostres associacions, us recomanem també els següents recursos:

​> “Re-generem-nos!”, Guia d’autodiagnosi de gènere per a entitats. Consell de la Joventut de Barcelona

> “Quina perspectiva de gènere tenim al nostre cau?”, Guia d’autodiagnosi de gènere per a agrupaments escoltes. Adaptada per Escoltes Catalans.

> "Manual sobre la incorporació de la perspectiva de gènere i mesures d’igualtat per a entitats".Torre Jussana

 

Documents adjunts 

Subscriu-te!