08/09/2016

Recursos per treballar el suïcidi juvenil

El CNJC reivindiquem el paper de les entitats en la prevenció i la sensibilització!
Per això, des de l’àrea de salut mental i coincidint amb el Dia mundial per la prevenció del suïcidi, iniciem una petita campanya online del 8 al 26 de setembre. Sota el hashtag #AssociativaMent i amb el lema paraigües “Trenquem tabús! parlem de suïcidi”, ens proposem visibilitzar una qüestió de salut pública com és el suïcidi juvenil a Catalunya i el rol que podem jugar les associacions juvenils en la seva prevenció i desestigmatització. Creiem que el fet de no parlar-ne obvia que aquesta és una qüestió que ens afecta, i per això ens proposem aportar dades i elements que fomentin el debat des de la perspectiva jove i associativa.

Mitjançant aquest RECULL DE RECURSOS que hem preparat us podreu familiaritzar amb una qüestió de salut pública com és el suïcidi juvenil, una de les principals causes de mort prematura entre les persones joves a Catalunya (la primera entre els 25-34 ansy).  En ell hi trobareu:

> Infografia sobre l’estat del suïcidi juvenil a Catalunya
> Falsos mites sobre el suïcidi per contribuir a la desestigmatització
> Fitxa bàsica per avaluar i detectar risc de suïcidi 
> Consells per abordar i parlar del tema
> Proposta i guia pràctica per tractar el suïcidi amb un cinefòrum
> Emocionari, glossari bàsic d’educació emocional
 
    

Us animem a implicar-vos des de les vostres associacions i entitats

  • Compartint recursos propis, bones pràctiques i reflexions que contribueixin a desestigmatitzar el suïcidi
  • Fent difusió del recull de recursos que hem elaborat des del CNJC
  • Escrivint i compartint els vostres consells per treballar l’educació emocional a les entitats omplint la següent plantilla i compartint-la a les xarxes socials 
  • I en tots els casos... recordeu utilitzar el hashtag #AssociativaMent!
La capacitat de l’associacionisme juvenil d’esdevenir una xarxa de suport emocional dels i les joves fa que les entitats puguem jugar un paper important en la prevenció i visibilització del suïcidi juvenil. Sensibilitzar i actuar és cosa de tots i totes. Treballem per uns espais associatius saludables i de benestar emocional!
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.