15/01/2016

Reivindiquem el rol de les entitats juvenils com a xarxa de suport emocional dels i les joves. Ajudeu-nos a fer bullir la xarxa!

Com vam fer al novembre, des de l’àrea de salut mental del CNJC iniciem una petita campanya online del 18 al 31 de gener, compartint missatges que busquen fer visible la importància dels espais associatius com àmbits de benestar emocional i saludables, sota el hashtag #AssociativaMent i el lema paraigües “Tenim la salut en ment!”. Com vam fer al novembre, des de l’àrea de salut mental del CNJC iniciem una petita campanya online del 18 al 31 de gener, compartint missatges que busquen fer visible la importància dels espais associatius com àmbits de benestar emocional i saludables, sota el hashtag #AssociativaMent i el lema paraigües “Tenim la salut en ment!”.

Aquest cop, ens proposem compartir missatges que emfatitzin els aspectes positius de l’associacionisme juvenil, com a espai d’acollida i suport emocional, de transmissió de valors de tolerància i inclusió; però també els principals reptes que encara tenim pendents en aquest àmbit: per exemple, el rol que podem jugar en la prevenció i visibilització del suïcidi juvenil, la feina que encara hem de fer per prevenir el burn-out de les nostres persones associades, facilitar la resolució de conflictes interns o trobar espais per expressar les nostres emocions.

És per això que us animem a compartir als vostres perfils de xarxes socials els banners que podeu descarregar-vos en aquest enllaç, que contenen les principals reivindicacions i missatges en torn espais associatius i salut emocional. Però no es tracta només de compartir aquestes imatges!

Veureu que la meitat dels banners, en format de full de llibreta, conviden a compartir recursos, eines o dinàmiques que ja utilitzeu en la vostra entitat, així com a compartir experiències o fer-vos reflexionar sobre determinats aspectes de la vostra vida associativa que potser mai us havíeu aturat a considerar: Heu utilitzat mai un animòmetre en les vostres dinàmiques? Quins són els vostres “estressors” associatius? Sou assertius/ves, empàtics/ques o constructius/ves en la vostra comunicació diària en la vostra associació? Teniu espais periòdics on compartir les vostres emocions?

Us animem a generar un debat a les xarxes respecte d’aquests punts amb les vostres associades, i així aturar-nos a conversar durant uns dies sobre aquesta realitat no tant visible que impregna les nostres vides associatives. Que es noti que les entitats juvenils tenim la salut en ment!

Si teniu qualsevol dubte o necessiteu informació addicional, ens podeu trobar al 93.368.30.80 o a internacional@cnjc.cat

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.