20/02/2018

Relleus al secretariat, nova presidència i Carta Catalana: Un resum de la 40a AGO del CNJC

Una seixantena de representants de les diferents entitats que formen el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) es van trobar dissabte 17 de febrer a Badalona per tal de celebrar la seva 40a Assemblea General Ordinària. L’esdeveniment va tenir lloc al Centre Cultural L’Escorxador i va comptar amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabaté.

En el marc d’aquesta assemblea, les entitats del CNJC van escollir un nou equip de Presidència, que d’ara endavant, estarà format per Mònica Torralba (Acció Escolta) com a presidenta, i les dues vicepresidències seran per Carles Pericas (Associació d’Estudiants de Ciències de la Salut) i per Núria Cabiscol (Consell Local de la Joventut de Lleida). D’altra banda, Georgina Rodríguez (Jove Cambra Internacional) i Guillem Dorca (Avalot) entren a formar part del nou equip de secretariat, mentre que Miquel Rueda (Esplac), Júlia Petit (Escoltes Catalans), Oriol Rius (Consell de Joventut de Badalona), Magí Senserrich (Jove Cambra Internacional) i Oriol Recasens (AJEC) deixaran el secretariat. La seva feinada durant aquests anys ha aportat moltíssim al bon funcionament del Consell.

Durant aquesta 40a Assemblea les entitats juvenils van ratificar la 4a Carta Catalana de la Joventut. Acaba així un any de procés participatiu que ha comptat amb la participació de més de 500 joves d’arreu de Catalunya. La 4a Carta Catalana és un document propositiu que recull més de 250 reivindicacions polítiques en clau juvenil que, entre altres, es faran arribar a les diferents institucions i formacions polítiques.

La trobada també va servir per aprovar dues resolucions. En primer lloc, un posicionament que defensa els drets de les persones menors palestines en els territoris ocupats a Cisjordània i a Jerusalem, presentada per l’SCI - Servei Civil Internacional. En segon terme, diverses entitats van presentar una resolució per tal d’expressar la solidaritat del jovent català amb el Sàhara Occidental. Les dues resolucions van ser aprovades per àmplia majoria.

 
En l’acte de cloenda hi van participar Cesc Poch, Director General de l’Agència Catalana de la Joventut, Natxo Mollà, del Consell Valencià de la Joventut (CVJ), Àngela Palou, del Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB), Violeta Garcia, de la Fundació Triangle Jove i Julia Chica, en representació del Consejo de Juventud de España (CJE).

 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.