28/06/2016

Saps el que et dius quan parles d'alliberament sexual? Glossari bàsic

Aquest vocabulari recull termes i simbologia bàsica relativa a l’orientació sexual, la identitat sexual i de gènere i l’àmbit LGTBI, és a dir, el col·lectiu de persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. 

Si en vols saber més, pots consultar aquest vocabulari, elaborat per Marta Breu, que recull prop de 200 termes relatius a l’àmbit LGTBI.

També et recomanem endinsar-te en l'argot d'aquest col·lectiu a través del Taller d'Argot Bord, un blog que de manera divertida, crítica i participativa recull i fomenta el desenvolupament d'un argot LGTBI en català.

El 2015 va ser el primer any complet d'aplicació de la Llei 11/2014, una llei que es va aprovaramb l'objectiu de garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Per aquest motiu se la coneix com la Llei contra la LGTBIfòbia. 

Durant aquest primer any, l'Observatori Contra l'Homofòbia ha registrat un total de 113 incidències per LGTBIfòbia a Catalunya. 

Des del CNJC demanem que es treballi per elaborar un protocol específic d'actuació que permeti el ple desplegament de la Llei 11/2014.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.