Actualitat

07/10/2011

Sessions de formació per a càrrecs electes de joventut

Organitzades per la DG de Joventut, amb la col·laboració del CNJC, a Deltebre, Lleida, Barcelona, Girona i Tarragona.
Els càrrecs electes de joventut de Catalunya tenen una cita formativa el proper mes d’octubre sota el lema ‘En temps de crisi... polítiques de joventut?’ L’objectiu de les jornades és millorar els coneixements sobre les polítiques de joventut i els recursos existents per a desenvolupar-les a nivell local.

Deltebre acull la primera formació el 7 i 8 d’octubre. Després de les jornades a Terres de l’Ebre, les següents cites seran a Lleida i Barcelona, el 15 d’octubre, i tindran lloc de forma simultània. Una setmana més tard, Girona i Tarragona prenen el relleu del cicle de formacions. A la ciutat gironina la trobada serà el 22 d’octubre, mentre que a Tarragona serà el 21 i 22 d’octubre.

El punt de partida de la formació serà la ponència ‘Les persones joves i les polítiques de joventut a Catalunya’. Aquesta primera conferència permetrà als assistents conèixer la realitat dels i les joves del país. I també quin és el model i l’evolució de les polítiques de joventut al país fins a l’actualitat.

Durant la segona sessió ‘La intervenció en polítiques de joventut al món local’ es tractarà el paper dels ajuntaments i els consells comarcals, així com els diversos actors que intervenen en les polítiques de joventut.  Es tindran en compte aspectes com la planificació de les polítiques a partir de l’elaboració dels plans locals, la participació i el treball en xarxa.

En aquesta línia, els assistents a les jornades podran conèixer diferents projectes que il•lustren l’acció del món local en polítiques de joventut.

La tercera ponència, ‘Recursos per a les regidores de Joventut’ ha de contribuir a millorar el coneixement de les eines i els recursos que els ens locals tenen al seu abast per desenvolupar les polítiques de joventut.

A més de generar espais formals de coneixement, la trobada afavorirà moments d’intercanvi d’experiències entre els responsables polítics de joventut de la nova legislatura.

Consulta el programa de cada sessió aquí.

Subscriu-te!