16/11/2010

Signem el Manifest contra l'augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana.

També convoquem a la manifestació del 20 de novembre contra el feixisme i el racisme i per la convivència en la diversitat.
El CNJC, juntament amb d’altres entitats com SOS Racisme, Òmnium Cultural, CCOO de Catalunya o la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, va adreçar dimarts passat al Parlament el Manifest contra l’augment del racisme i la xenofòbia en la política catalana.

Al manifest es destaca l’augment preocupant del discurs racista i xenòfob que està vivint Catalunya, i al que alguns partits polítics s’han apropat per tal d’aconseguir més vots, oblidant la responsabilitat social que tenen.

Aquest fet, en un context com l’actual de crisi econòmica i social, s’agreuja per l’exageració del conflicte que fan alguns partits polítics i mitjans de comunicació, que estimulen amb la seva actitud les problemàtiques quotidianes que se’n deriven.

El CNJC, així com la resta d’entitats sotasignants del manifest, reivindiquem l’esperit del Pacte Nacional per la Immigració i esperem del Parlament una actitud contundent contra aquells discursos o propostes que promulguin la desigualtat, la discriminació o la criminalització de qualsevol membre o grup de la societat catalana per motius d’ètnia, nacionalitat, color de pell, cultura o religió, independentment del grup polític o parlamentari, o del líder polític que els promogui.

Tenim present que vetllar per la convivència i la cohesió social és precisament una de les comeses del Parlament de Catalunya, però considerem que en el context actual és necessari reafirmar-la.

Si voleu llegir el manifest sencer, podeu descarregar-vos-el a l’enllaç adjunt.

Finalment, convoquem tothom a sumar-se a la manifestació del proper dia 20 de novembre, d’unitat contra el feixisme i el racisme i per la convivència en la diversitat.

Documents adjunts 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.