Actualitat

18/11/2010

Sis festes arreu de Catalunya pel Dia Internacional dels Drets dels Infants

Aquest dissabte, Esplais Catalans (ESPLAC) organitza trobades amb més de 1.000 infants d'esplais del Barcelonès, Baix Llobregat, Bages, Berguedà, Penedès, Garraf, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
La commemoració dels Drets dels infants és alhora una festa reivindicativa i divulgativa. Els esplais, com entitats educatives i compromeses amb el seu entorn, treballen durant tot l’any pel compliment d’aquests drets i intenten, amb aquest acte, que la societat prengui consciència d’uns drets que encara s’obliden a massa llocs.

Els esplais de cinc sectors territorials diferents d'ESPLAC (Barcelon√®s Nord, Baix-Llobregat, Bages-Bergued√†, Pened√®s-Garraf i Vall√®s) ja fa dies que estan preparant la diada, organitzant activitats de treball i sensibilitzaci√≥ sobre els drets dels infants. Badalona, Martorell, Manresa, Sitges i Terrassa seran les ciutats que acolliran les diferents celebracions, la majoria de les quals estaran obertes a tota la ciutadania. A Barcelona tamb√© es dur√† a terme una gran festa al Parc de la Ciutadella sota el lema ‚ÄúVine i viu l‚Äôaventura dels drets dels infants‚ÄĚ, la qual ha estat organitzada per totes les entitats de la ciutat que treballen a favor dels drets dels infants, entre les quals Esplais Catalans no hi podia faltar.

Gincames, tallers, racons, espectacles, cine-fòrums, xocolatades i d'altres activitats ompliran els programes de les diferents celebracions. Si en voleu saber més detalls, podeu consultar els programes al web d'Esplais Catalans www.esplac.cat.

Esplais Catalans √©s una associaci√≥ d'esplais laica i progressista que treballa des del voluntariat per a la transformaci√≥ social, mitjan√ßant l'educaci√≥ en drets dels infants. La missi√≥ d'Esplac inclou els drets dels infants com un dels seus elements definitoris fonamentals i ho fa vinculant la nostra tasca de transformaci√≥ social amb l'educaci√≥ en drets dels infants que fan tant els esplais com Esplac. √Čs per aix√≤ que volem involucrar tant a monitors/es, com els infants, fam√≠lies i ciutadania en general en un proc√©s d'educaci√≥, sensibilitzaci√≥ i promoci√≥ dels drets dels infants.

Actualment formen part d‚ÄôEsplac 96 esplais agrupant a m√©s de 6500 infants i 1600 monitors i monitores distribu√Įts en una cinquantena de poblacions catalanes, algunes de les quals tamb√© celebraran el Dia internacional dels Drets dels infants.

Subscriu-te!