18/11/2010

Sis festes arreu de Catalunya pel Dia Internacional dels Drets dels Infants

Aquest dissabte, Esplais Catalans (ESPLAC) organitza trobades amb més de 1.000 infants d'esplais del Barcelonès, Baix Llobregat, Bages, Berguedà, Penedès, Garraf, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
La commemoració dels Drets dels infants és alhora una festa reivindicativa i divulgativa. Els esplais, com entitats educatives i compromeses amb el seu entorn, treballen durant tot l’any pel compliment d’aquests drets i intenten, amb aquest acte, que la societat prengui consciència d’uns drets que encara s’obliden a massa llocs.

Els esplais de cinc sectors territorials diferents d'ESPLAC (Barcelonès Nord, Baix-Llobregat, Bages-Berguedà, Penedès-Garraf i Vallès) ja fa dies que estan preparant la diada, organitzant activitats de treball i sensibilització sobre els drets dels infants. Badalona, Martorell, Manresa, Sitges i Terrassa seran les ciutats que acolliran les diferents celebracions, la majoria de les quals estaran obertes a tota la ciutadania. A Barcelona també es durà a terme una gran festa al Parc de la Ciutadella sota el lema “Vine i viu l’aventura dels drets dels infants”, la qual ha estat organitzada per totes les entitats de la ciutat que treballen a favor dels drets dels infants, entre les quals Esplais Catalans no hi podia faltar.

Gincames, tallers, racons, espectacles, cine-fòrums, xocolatades i d'altres activitats ompliran els programes de les diferents celebracions. Si en voleu saber més detalls, podeu consultar els programes al web d'Esplais Catalans www.esplac.cat.

Esplais Catalans és una associació d'esplais laica i progressista que treballa des del voluntariat per a la transformació social, mitjançant l'educació en drets dels infants. La missió d'Esplac inclou els drets dels infants com un dels seus elements definitoris fonamentals i ho fa vinculant la nostra tasca de transformació social amb l'educació en drets dels infants que fan tant els esplais com Esplac. És per això que volem involucrar tant a monitors/es, com els infants, famílies i ciutadania en general en un procés d'educació, sensibilització i promoció dels drets dels infants.

Actualment formen part d’Esplac 96 esplais agrupant a més de 6500 infants i 1600 monitors i monitores distribuïts en una cinquantena de poblacions catalanes, algunes de les quals també celebraran el Dia internacional dels Drets dels infants.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.