16/11/2020

Solidaritat amb el poble Sahrauí

Des del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya denunciem les vulneracions als Drets Humans ocorregudes al Guerguerat per part del Marroc, i ens sumem al comunicat recolzant el Poble Sahrauí.

Davant la impassibilitat de la comunitat internacional un cop el Regne del Marroc ha trencat amb l'alto al foc acordat amb el Sàhara Occidental:

- Reclamem a les daministracions públiques i al govern de Catalunya un clar posicionament a favor del dret a l'autodeterminació del poble sahrauí i de condemna a l'ocupació marroquí del Sàhara Occidental, així com de les actuacions que han portat al trencament de l'alto al foc.

- A les institucions i al Govern espanyol que assumeixin les seves responsabilitats com a potència administradora del territori i realitzin els esforços necessaris perquè es posi en marxa, de forma definitva, el que preveuen els acords de pau vigents entre el Regne del Marroc i la República Sahrauí. Obligant a qui ha posat tots els impediments possibles a acatar les normes internacionals i els acords signats i exigint l'immediat nomenament d'un representant del secretari general de Nacions Unides que garanteixi la realització immediata d'un referèndum d'autodeterminació tutelat per les Nacions Unides.

- A la societat civil catalana i a totes les entitats que defensen els drets humans, que ens ajudin a difondre aquesta vulneració de drets constant per part del Regne del Marroc donant suport al poble sahrauí, que ha de ser sobirà de poder decidir el seu futur lliurament.

Les entitats signants d'aquest comunicat i des de la societat civil catalana, volem mostrar la nostra preocupació per la situació que s'està vivint  al Sàhara Occidental i confiem plenament en el fet que l'única solució possible al conflicte és la celebració del referèndum d'autodeterminació del Sàhara Occidental
 

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.