05/12/2012

Somescola fa una crida a la mobilització per la llengua

Proposa una jornada de protesta per a dilluns vinent, 10 de desembre · El CNJC forma part de la Plataforma de suport a l’escola catalana.

Somescola, que aplega desenes d'entitats, entre les quals el CNJC, ha fet una crida a la mobilització en defensa de la llengua, la immersió i l'escola en català. Proposa una jornada de protesta per a dilluns vinent, 10 de desembre, coincidint amb el Dia Mundial dels Drets Humans. L'acció principal serà una concentració, que ha convocat per a dos quarts de set del vespre a la plaça Sant Jaume de Barcelona. També anima tota la comunitat educativa a concentrar-se a dilluns a la tarda, a la sortida de l'escola, i insta els centres a penjar cartells i pancartes amb el lema 'Per un país de tots, l'escola en català. Els cartells es poden descarregar des de la seva web.
 

Somescola ha criticat l’esborrany de llei que ha presentat el ministre espanyol Wert i ha afirmat que porta la política educativa a un retorn d’un passat predemocràtic. És a dir: el control doctrinal de l’educació, la recentralització del sistema, la minorització de les llengües no castellanes, amb especial malvolença contra l’escola catalana i els programes d’immersió lingüística que han representat un dels millors èxits del nostre sistema educatiu en els darrers 30 anys. Les entitats han cridat el país a mobilitzar-se en defensa de l'escola en català.

Somescola ha afegit que el text és un atemptat a la llengua, a la cohesió social i a la promoció d’igualtat d’oportunitats que han presidit l’escola catalana. En aquest sentit, ha assenyalat que la gravetat del moment és màxima perquè mai ens havien proposat que esborréssim 35 anys d’escola democràtica catalana i, per tant, ha exigit al Govern la màxima contundència en la defensa d’un patrimoni pedagògic que hem construït entre tots.

Més informació aquí

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.