27/08/2017

Sortim al carrer per per la pau, la solidaritat i la convivència en la diversitat!

Ahir el moviment associatiu juvenil vam sortir al carrer en solidaritat amb les víctimes i per reivindicar pau, solidaritat i convivència en la diversitat tal i com ja hem demanat en altres ocasions (comunicat CNJC davant l'atac terrorista). La reivindicació de més de 170 entitats socials, entre les quals el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, va ser molt clara: no al terrorisme, no a les polítiques que promouen​ ​guerres​ ​i​ ​alimenten​ ​conflictes​ ​armats,  ​mitjançant​ ​la​ ​venda​ ​i el comerç​ ​d’armes​ ​a​ ​països​ ​com​ ​Aràbia​ ​Saudita,​ ​i no a les​ ​polítiques​ ​repressives​ ​i​ ​antiterroristes​ ​que fomenten​ ​l’espiral​ ​de​ ​violència. 

Tal com recull el manifest signat per les més de 170 entitats socials, “la societat organitzada, des de baix, apostem per construir-nos des de la pau, els drets humans, la diversitat i la justícia global”. Ahir vam sortir al carrer perquè davant del creixent racisme i islamofòbia de les últimes setmanes, davant de qualsevol vulneració dels drets humans, apostem per la convivència.

Ahir vam demostrar al món que Catalunya no es mobilitza només contra el terrorisme. Igual que ja vam fer amb el No a la Guerra, ahir ens vam mobilitzar contra la despesa militar, el racisme, la xenofòbia i les polítiques tacades de sang. Ens vam manifestar a favor de l’educació per a la pau, de la prevenció de l’extremisme violent, de l’acollida de persones refugiades i d’una resposta clara i contundent per part dels i les nostres governants. “Compliu amb els acords i tractats sobre comerç d’armes que heu signat; respecteu la Declaració Universal dels Drets Humans; trenqueu els acords amb governs opacs i autoritaris; deixeu d’intervenir militarment; obriu més que mai les fronteres per acollir la gent que fuig del mateix que ha passat a Catalunya i que ara està atrapada a les nostres fronteres; exigiu que les empreses compleixin amb el respecte als drets humans a tercers països i, si cal, rescindiu els contractes signats”, exigeix el manifest. Perquè el jovent organitzat també ho tenim clar: LES VOSTRES POLÍTIQUES, LES NOSTRES MORTS!

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.