05/03/2019

Taller a Reus: Impulsem models alternatius d'habitatge

El projecte “Més enllà de la compra i el lloguer” obre una nova pàgina al calendari. El proper dimecres 6 de març tindrà lloc a la ciutat de Reus, la tercera sessió dels tallers sobre els models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge.

Després de coordinar activitats a Lleida i a Girona, el CNJC, de la mà de la Cooperativa Celobert portem al Baix Camp totes les eines per impulsar les alternatives a la compra i el lloguer. L’acte consistirà en una breu presentació de la guia “Més enllà de la compra i el lloguer”, sobre els models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge i amb una xerrada sobre la situació actual a Catalunya d’aquestes iniciatives. Tot seguit, intervindran les companyes de La Llavor, un projecte de masoveria urbana que està funcionant amb èxit a la ciutat de Lleida. Per últim, es coordinarà un taller formatiu per poder aprendre a posar en pràctica aquests models.

Aquest taller forma part d’un projecte del CNJC i la Cooperativa Celobert que pretén impulsar els models alternatius d’accés i tinença de l’habitatge, com a resposta a la problemàtica actual de l’emancipació juvenil. Davant d’unes polítiques d’habitatge que històricament han beneficiat l’especulació immobiliària, el sector de la construcció i la propietat privada, el projecte parteix de la visió de l’habitatge com un dret que ha de ser garantit.

Models com la masoveria urbana, la cooperativa en cessió d’ús, el dret de superfície o la propietat compartida entre d’altres, impulsen noves maneres de viure i conviure i alhora garanteixen el dret del jovent a emancipar-se.

La iniciativa consta d’una sèrie de tallers formatius i una guia descriptiva que retrata la situació actual de l’emancipació juvenil a Catalunya i proposa noves maneres de viure i conviure.

Dimecres 6 de març de 2019
18.30h
Centre Cívic del Carme (Plaça de la Patacada, 10, Reus)
INSCRIPCIONS

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.