05/10/2017

Tallers de retorn a les entitats per redactar la Carta Catalana

El procés participatiu per elaborar la Carta Catalana de la Joventut està arribant a la recta final. Amb el contingut dels 12 eixos ja redactat, el CNJC vam engegar la setmana passada el procés per fer el retorn a les entitats juvenils i presentar-los l'esborrany de continguts que recollirà la 4a Carta. Aquest retorn es farà a partir de 15 tallers amb les entitats que ho han acceptat i/o demanat. L’objectiu d’aquesta etapa és que el jovent associat debati i prioritzi les propostes que van sortir dels tallers territorials i el Congrés Català de la Joventut per tal de concretar el text final, que es presentarà el febrer de 2018.


La Carta Catalana de la Joventut recollirà i analitzarà les principals problemàtiques que patim específicament el jovent a Catalunya. A més, dibuixarà propostes i alternatives enfocades a construir una societat on el jovent tingui una vida digna garantida i pugui gaudir dels seus drets fonamentals.

La Carta s'està construint de manera col·lectiva a través d’un procés participatiu ampli i transversal. El passat mes de febrer es van dur a terme 10 tallers territorials per tal de recollir les reivindicacions que des de l’associacionisme juvenil volíem abordar. Un mes després vam dur a terme 3 tallers sectorials. Entre els mesos de març i abril vam recollir les demandes i les propostes del jovent a través de qüestionaris digitals i el maig va tenir lloc el Congrés Català de la Joventut, on es va debatre a fons sobre els 12 eixos temàtics de la Carta Catalana.

A partir de les conclusions del Congrés, diferents grups de relatories han estat redactant l’esborrany del que serà la Carta. Un esborrany que des d'ara i fins el mes de desembre, s'acabarà de treballar en els més de 15 tallers de retorn a les entitats juvenils i altres espais del CNJC.

Subscriu-te!

Escull les vies per les quals vols ser contactat pel Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC):


He llegit l’avís legal i la política de privacitat i autoritzo l‘enviament de butlletins informatius, així com el tractament de les meves dades personals per part del CNJC. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.