Actualitat

27/04/2018

Tancada contra el racisme i pels drets dels migrants i refugiades

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya repliquem el comunicat que ha em猫s el grup de persones que han organitzat la tancada contra el racisme i pels drets dels migrants i refugiades, i fem nostres les demandes que s鈥檋i exposen.

1- PAPERS SENSE CONTRACTE
2. NO A LA LLEI D'ESTRANGERIA
3. EMPADRONAMENT SENSE DOMICILI
4. NACIONALITAT SENSE EXAMEN
5. SANITAT PER A TOTES LES MIGRANTS I REFUGIADES
6. DRETS PER A TOTES LES MIGRANTS I REFUGIADES
7. DESPENALITZACI脫 DE LA VENDA AMBULANT
8. TANCAMENT DELS CIE
9. NO A LES FRONTERES
10. MESURES ESPEC脥FIQUES PER A L'ABORDATGE DE LA VIOL脠NCIA MASCLISTA A DONES MIGRADES

Per qu猫 ens tanquem?

Exigim la derogaci贸 de la llei d'estrangeria, una llei que creua la vida de les persones immigrades, obligant-les a passar tres anys de clandestinitat. Per a la tramitaci贸 i renovaci贸 dels papers exigeixen un contracte d'un any i 40 hores setmanals, per貌 la precarietat 茅s una barrera gegant. 脡s per aix貌 que les persones immigrades porten m茅s de deu anys lluitant pels papers sense contracte.

Exigim una acollida real amb tots els drets, perqu猫 les persones sol路licitants d'asil i refugiades pateixen un pla que no 茅s d'acollida, sin贸 de maltracte.

El racisme institucional es fa pal猫s quan no s'atorguen les cites pr猫vies per a qualsevol dels tr脿mits d'estrangeria, fet que dificulta qualsevol gesti贸 i pot tenir conseq眉猫ncies molt dures.

Exigim la Nacionalitat sense examen ja que, despr茅s de complir els deu anys de resid猫ncia s'imposen ex脿mens impossibles d'aprovar. Quan arriben immigrants a l'estat espanyol nom茅s es busca m脿 d'obra barata i bra莽os per treballar, tant 茅s aix铆 que cap administraci贸 t茅 programes d'alfabetitzaci贸 i estudis per a les persones immigrades els dissabtes i diumenges. Segons dades oficials, al 2016 es van presentar un total de 112.183 sol路licituds i l'any passat 70.000. De totes aquestes demandes, cap ha rebut resposta.

Empadronament sense restriccions i garantit. L'empadronament 茅s fonamental per a tots els tr脿mits, com la renovaci贸 dels permisos de resid猫ncia o 聽l'atenci贸 sanit脿ria. Malgrat que totes les persones tenen dret a ser empadronades, les administracions no informen d'aquest dret i es neguen a empadronar les persones migrants.

Volem recordar que el Reial Decret Llei 16/2012, elaborat per govern del PP, va modificar el nostre sistema sanitari p煤blic, el qual va passar de ser un sistema de salut universal a un sistema que deixava fora de cobertura les persones en situaci贸 administrativa irregular.

Els tr脿mits per a la Reagrupaci贸 Familiar dels ajuntaments ens exigeixen unes condicions de superf铆cie i habitabilitat dels habitatges que posen en perill el dret de les mares i pares a reagrupar els seus fills. Les mares migrants, com tantes mares pobres, viuen amb la por que la DGAIA acabi emportant-se els fills per tutelar-los.

Exigim mesures espec铆fiques per a la prevenci贸 i intervenci贸 en viol猫ncia masclista cap a les dones migrants i refugiades amb una perspectiva antiracista. Les dones migrades ens volem lliures i vives, denunciem un sistema heteropatriarcal, racista i capitalista que ens maltracta, agredeix, paralitza, assassina de m煤ltiples formes. Les viol猫ncies que afrontem no es limiten a l'脿mbit afectiu, estan travessades pel racisme institucional i social que vivim quotidianament.

Exigim el tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers. L'anomenada "lluita contra la immigraci贸 il路legal", un dels temes recurrents de la Uni贸 Europea, t茅 en la construcci贸 dels CIE un dels seus principals eixos. Per a la UE, la gesti贸 de fluxos migratoris passa per la generalitzaci贸 de la reclusi贸 i allunyament dels migrants del seu territori. La reclusi贸 d'immigrants est脿 a prop d'esdevenir un 芦sistema禄, en element b脿sic de l'harmonitzaci贸 europea per a les migracions.

Denunciem la vulneraci贸 de drets que es produeix en les fronteres, la deshumanitzaci贸 amb qu猫 es tracta les persones migrants. Les fronteres ja no s贸n una l铆nia que divideix territoris, sin贸 una zona de control on es violen sistem脿ticament els drets de les persones amb total impunitat. S贸n espais de "no drets" que s'han convertit en un gran negoci per a les ind煤stries de la guerra a trav茅s de les tanques, les tecnologies de vigil脿ncia, les armes... i on les i els migrants s贸n desposse茂ts de la seva condici贸 de persones i convertides en mercaderia.

Per aix貌, perqu猫 hem comprovat que nom茅s la mobilitzaci贸 social canvia aquesta injust铆cia, perqu猫 recordem les tancades de les esgl茅sies en les quals van guanyar els papers el 2001 i el 2005... ens hem tornat a tancar.

Volem mostrar a tota la societat la nostra situaci贸, dir-li clarament que si no lluitem totes i tots serem explotades i discriminades. Reclamem la solidaritat perqu猫 茅s all脿 on resideix la nostra for莽a, la de totes les desposse茂des i les que no tenim m茅s riquesa que la nostra for莽a de treball.

LA NOSTRA LLUITA 脡S LA DE TOTES I TOTS!

Les persones que formen part de la tancada han convocat una mobilitzaci贸 el proper dissabte 28 d鈥檃bril:

Subscriu-te!